Chef för utvecklingsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du vara med och leda verksamhetsutvecklingen inom socialtjänsten på en övergripande nivå i en växande kommun? Då kan du vara den vi söker som chef för vår nystartade enhet inom social- och omsorgskontoret hos oss i Upplands Väsby kommun.

Vi erbjuder dig

  • Arbeta övergripande inom socialtjänstens alla verksamhetsområden och den gemensamma utvecklingen

  • Du får en central roll att som chef med att såväl leda som tillsammans med medarbetarna forma enhetens arbete

  • Ingå i en mindre ledningsgrupp som tillsammans arbetar för att utveckla socialtjänsten i kommunen

  • I Väsby ges du möjlighet att utmana och prova nya idéer

Om oss

Som chef för utvecklingsenheten blir du en del av social- och omsorgskontoret med omkring 1000 medarbetare. Inom kontoret finns fyra avdelningar: familjerättsbyrån, individ- och familjeomsorgen, äldre och personer med funktionsnedsättning samt Väsby Stöd och Omsorg (den kommunala utföraren av SOL och LSS).

Utvecklingsenheten är är en nystartad där vi samlat medarbetare som haft ett övergripande fokus men arbetat mer verksamhetsnära inom avdelningarna. Syftet är att driva utvecklingen mer målinriktat och sammanhållet för att kunna möta framtidens behov av socialtjänst, Väsbybornas förväntningar, de politiska målen och lagstiftningens krav.

Enheten blir en sammanhållande part för utveckling av socialtjänsten, med utgångspunkt i utmaningar på såväl kontors- som avdelningsnivå. Det gör att enhetens arbete sker i nära samverkan med avdelningarna. Idag består enheten av sex verksamhetsutvecklare och en projektledare/digital hemguide samt kommer under 2022 att kompletteras med ytterligare en verksamhetsutvecklare.

Om tjänsten

Som chef för utvecklingsenheten ingår verksamhet-, personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar för enhetens sju medarbetare. Vidare ingår ansvar för att forma och utveckla den nya verksamheten, för att på bästa sätt stötta verksamheterna att nå politiska mål och uppdrag på ett mer ändamålsenligt sätt. Arbetet sker i samverkan med avdelningschefer, medarbetare och socialchef.

Tjänsten innebär till viss del även eget operativt arbete gällande verksamhetsövergripande utveckling. Som chef för utvecklingsenheten blir du en del av ledningsgruppen tillsammans med fyra avdelningschefer och socialchef.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • relevant högskoleutbildning (exempelvis socionom, statsvetare, jurist eller liknande)

  • erfarenhet som chef med personal- och budgetansvar

  • erfarenhet av verksamhetsutveckling med stöd av IT och digitalisering inom kommunal eller regional sektor

Det är meriterande om du har:

  • dokumenterad kunskap inom IT-juridik

  • erfarenhet av arbete med AI och RPA lösningar inom socialtjänstens områden

  • erfarenhet av Neuroledarskap som stöd i utveckling

Som person är du vetgirig och  ser det som en naturlig del att omvärldsbevaka inom ditt arbetsområde. Med det som grund och genom din analytiska förmåga identifierar du behov av förändring. Du är strukturerad och samarbetsorienterad för att få med dig andra vid utveckling av arbetssätt som bidrar till värde och uppsatta mål.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Enhetschef, offentlig förvaltning Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

2022-04-01

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

449213

Sista ansökningsdag

2021-12-05

Kontakt

Annica Blomsten,0850901733

Senast uppdaterad: 6 april 2021