Biståndshandläggare till Biståndsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du utbildad socionom och har du intresse för att jobba mot målgruppen äldre och vuxna under 65 år? Tycker du om att jobba med människor och skapa värdefulla relationer? Sök då tjänsten som biståndshandläggare hos oss på biståndsenhetens hemteam i Upplands Väsby kommun.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder exempelvis fortbildning inom juridik och socialtjänstlagen tillsammans med dina kollegor. På enheten har vi bland annat rutingrupper, grupphandledning, kompetensutvecklingsplaner, regelbundna möten och återkommande planeringsdagar för att ständigt utveckla och förbättra oss på olika sätt.

Vi erbjuder även flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag samt möjlighet till att arbeta hemifrån. Arbetsplatsen ligger centralt i Upplands Väsby med bra kommunikationer för dig som pendlar.

Om oss

Enheten består av 19 medarbetare som arbetar med myndighetsutövning inom socialtjänstlagen, RFT och lagen om bostadsanpassningsbidrag. I denna enhet ingår biståndshandläggare, vårdplanerare, boendesamordnare, bostadsanpassningshandläggare och avgiftshandläggare. Målgruppen som biståndsenheten riktar sig till är äldre personer över 65 år och yngre personer med funktionsnedsättning under 65 år enligt socialtjänstlagen.

Om tjänsten

Som biståndshandläggare arbetar du med att utreda, besluta och följa upp behov av insatser enligt socialtjänstlagen (SoL). Arbetsuppgifterna innebär bland annat att ta emot nyansökningar, genomföra hembesök och vårdplaneringar på sjukhus samt följa upp befintliga insatser, utreda och dokumentera och fatta beslut utifrån funktionshindrades och äldres behov. Arbetet innebär även mycket kontakt med de enskilda kunderna samt samarbete med kollegor, anhöriga/företrädare samt andra aktörer inom verksamhetsområdet.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har socionomutbildning och har examen från sociala omsorgsprogrammet alternativt har en jämförbar akademisk utbildning, exempelvis jurist.  Vi ser att du tidigare har arbetat med myndighetsutövning enligt SoL 4.1§ inom äldreomsorg och vuxna över 20 år och/eller LSS-lagen för personer med funktionsnedsättning. Vi ser även att du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att biståndshandlägga enligt handläggningsmetoden IBIC (individens behov i centrum) samt datavana inom verksamhetssystem såsom pulsen combine och phoniro.

Som person är du strukturerad och flexibel samt har en god samarbetsförmåga. Arbetet kräver även att du har ett professionellt förhållningssätt och alltid ger ett gott bemötande. Arbetsdagarna läggs till stor del upp av dig som biståndshandläggare vilket ställer krav på att du är en ansvarsfull person.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Biståndsbedömare/Biståndshandläggare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

450829

Sista ansökningsdag

2021-12-18

Kontakt

Helena Löfqvist,0859097153

Senast uppdaterad: 6 april 2021