Förskollärare till Ringblomman i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Väsby kommunala förskolor söker dig som vill utveckla framtiden tillsammans med barnen i vår verksamhet. Har du lätt för att skapa nya relationer och ser lösningar istället för problem? Är du dessutom strukturerad och initiativrik? Sök då tjänsten som Förskollärare hos oss.

Vi erbjuder dig

En rolig och stimulerande arbetsplats som ständigt strävar efter att utveckla verksamheten. Hos oss kommer du till en organiserad och välkomnande arbetsplats som präglas av variation och samarbete i olika team. Vi erbjuder möjlighet att både själv och tillsammans med andra ta initiativ som kan bidra till en kreativ och rolig verksamhet för alla barn som går på förskolan. Vår vision är "I Väsby Kommunala Förskolor får jag vara mitt allra bästa jag". Hos oss får du bland annat tillgång till:

 • Schemalagd tid för arbetslags- respektive tvärgruppsreflektion

 • Förskollärarmöten

 • Mentor eller fadder

 • Kompetensutveckling

 • Nätverk

 • Kostnadsfria pedagogiska måltider

 • Arbetskläder utomhus

 • Friskvårdsbidrag

 • Kompetenta kollegor

 • Engagerad ledning

Om oss

Väsby Kommunala förskolor (VKF) består av åtta förskolor med 950 barn och 160 anställda. Förskolorna har utvecklingsgrupper inom olika områden, samarbete med Uppsala Universitet och tar emot VFU-studenter.

Förskolorna är indelade i olika områden i kommunen: centrala, västra och östra. Västra Väsby omfattas av förskolorna Skogsdungen och Ringblomman med närhet till natur.  Ringblomman består av fem avdelningar. Området får höga omdömen i kundenkäten Våga Visa. Barn och föräldrar är nöjda med en stabil verksamhet som samtidigt strävar efter utveckling och förnyelse.

Om tjänsten

I din roll som förskollärare har du det övergripande pedagogiska ansvaret och uppdraget. Du arbetar efter Läroplansuppdraget samt efter kommunens mål. Du är en del av förskolans pedagogiska utvecklingsgrupp, som består av samtliga förskollärare. Du kommer att ansvara för det systematiska och pedagogiska kvalitetsarbetet. Med ett närvarande ledarskap arbetar du för att bygga goda relationer med såväl barn, familjer och personal. Du följer upp verksamheten utifrån resultat och uppsatta mål. En viktig del är även att arbeta för att främja mångfald och ett interkulturellt förhållningssätt i verksamheterna.

I Väsby Kommunala förskolor söker vi nu en förskollärare med intresse och kunskaper av utomhuspedagogik och rörelse.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

 • Har en pedagogisk högskoleutbildning med lärarlegitimation som förskollärare

 • Är väl insatt i förskollärarens uppdrag enlig förskolans läroplan och skollagen

 • Har mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i skrift och tal

 • Obehindrat kan använda olika digitala verktyg

Det är meriterande om du har erfarenhet som förskollärare samt är flerspråkig.

Som person är du strukturerad men kan prioritera och ställa om när det väl behövs. I mer pressade eller stressande situationen är du den som är objektiv och agerar på ett konstruktivt sätt. Du tar aktivt initiativ i sociala sammanhang och har lätt för att skapa nya relationer. För att lyckas behöver du även vara lösningsorienterad genom att du tar initiativ och arbetar för att finna lösningar på uppkomna problem.

Vi kommer att begära ett utdrag från polisens belastningsregister på slutkandidaten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Lärare i förskola/Förskollärare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

451181

Sista ansökningsdag

2021-12-01

Kontakt

Yvonne Haldin,085909 7520

Senast uppdaterad: 6 april 2021