Mark- och exploateringsingenjör till Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Har du kunskap inom exploatering och en vilja att arbeta i en växande kommun? Nu söker vi dig som är mark- och exploateringsingenjör och som vill vara med på vår resa att skapa Väsby stad 2040.

Vi erbjuder dig

  • Här kommer du till en arbetsgivare som vill att alla medarbetare får möjlighet att utvecklas individuellt genom såväl interna som externa utbildningar.

  • Hos oss får du möjlighet att arbeta i ett trevligt team med varierade arbetsuppgifter. Tillsammans månar om ett gott arbetsklimat som bygger på samarbete, professionalitet och balans.

  • Enhetens arbetssätt medger goda förutsättningar att arbeta hemifrån vid behov. Vår målsättning är att du ska trivas med dina arbetskamrater och att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb.

Om oss

Som mark- och exploateringsingenjör kommer du att ingå i enheten för mark- och exploatering. Enheten ingår i avdelningen samhällsplanering och exploatering, vilket är en del av kontoret för samhällsbyggnad.

Mark- och exploateringsenheten har totalt nio medarbetare med blandade kompetenser inom mark- och exploateringsområdet såsom exploateringsingenjörer, projektledare, projektchef och markförvaltare. Enheten utgörs i huvudsak av en exploatering- och genomförandefunktion samt en fastighetsägarfunktion. Medarbetarna deltar i kommunens arbete med samhällsbyggnad och arbetar i nära samverkan med andra enheter på kontoret och ansvarar för kommunens markreserv.

Om tjänsten

Som mark- och exploateringsingenjör kommer du att ansvara för befintliga och kommande exploateringsprojekt, både i rollen som huvudprojektledare och som delprojektledare. En del av ditt arbete kommer även handla om att förvalta och utveckla kommunens markreserv. Arbetet utgår från juridiska, ekonomiska och tekniska perspektiv inom såväl exploateringsprojekt som markförvaltning. Du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor inom kontoret för samhällsbyggnad liksom med allmänheten, näringslivet och olika marknadsaktörer.

Som Mark- och exploateringsingenjör har du ansvar för förhandlingar, avtalsskrivning, medverkan i planprocessen samt arbete med markfrågor såsom arrende och nyttjanderättsfrågor. I rollen som projektledare styr du projekten mot uppsatta mål, budget och tidplan. Du kommer representera Upplands Väsby kommun som markägare och arbeta med strategisk åtkomst av mark där förhandling och kontaktskapande är viktiga delar. Det ingår även att förbereda och föredra ärenden inför politikiska beslut och att fungera som en god företrädare för kommunen.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning med inriktning mot lantmäteri, väg- och vatten, samhällsbyggnad eller annan som kan bedömas som likvärdig

  • Kunskap eller erfarenhet inom relevant lagstiftning och praxis, exempelvis plan- och bygglagen, miljöbalken och fastighetsbildningslagen

  • Goda kunskaper i svenska språket

  • B-körkort (kommunens mark är spridd över olika delar av kommunen)

Det är meriterande om du har erfarenheter av arbete i politisk styrd organisation

Du är en person som drivs av en vilja att arbeta målinriktat och åstadkomma resultat. Du ser möjligheter och anpassar dig till förändrade krav och nya förutsättningar. Vidare är du kreativ och nytänkande, vilket för oss innebär att du löser utmaningar genom kontinuerlig omvärldsbevakning och med hjälp av ditt team. Du kan genom ditt strukturerade och lösningsorienterade arbetssätt bidra till att vi tar ytterligare steg för att förbättra vår verksamhet på ett hållbart och affärsmässigt sätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Civilingenjör, väg- och vattenbyggnad Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

452479

Sista ansökningsdag

2022-01-05

Kontakt

Sofia Hofstedt,0859097959

Senast uppdaterad: 6 april 2021