Stödpedagog till Sandavägens gruppbostad LSS i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du ha ett arbete som stödpedagog där du får möjlighet att tillämpa dina kunskaper i arbetet med de boende? Trivs du med att ta eget ansvar och driva utvecklingsarbete? Är du en person som vill stötta dina kollegor att ge det bästa pedagogiska stödet och den bästa omsorgen? Läs mer om tjänsten nedan!

Vi erbjuder dig

På Sandavägens gruppbostad kommer du känna att du gör ett bra jobb i uppdraget kring kunderna men även trivas och må bra själv. Du välkomnas varmt i en verksamhet med stort engagemang hos dina medarbetare och chef.

Om oss

Enheten du kommer att tillhöra är en del av avdelningen Väsby Stöd och Omsorg som förutom ett antal gruppbostäder även driver servicebostäder, daglig verksamhet och viss annan verksamhet. Totalt på enheten arbetar omkring tio engagerade stödassistenter, varav två arbetar vaken natt.

Din arbetsplats är på Sandavägens gruppbostad, verksamhet enligt LSS. Sandavägen vänder sig till personer med intellektuella funktionsnedsättningar och/eller autism och personer med ett stort omsorgsbehov. Idag bor här fem personer.

Om tjänsten

Del av din arbetstid är dedikerad till att arbeta med att planera och genomföra utvecklingsarbete samt omvärldsbevaka utvecklingen inom området funktionsnedsättning och tillämpliga arbetssätt.

Du har ett nära samarbete med enhetschef så att vision, värdegrund, rutiner och riktlinjer implementeras, efterlevs och säkerställs i det dagliga arbetet. Din roll innebär övergripande ansvar för att säkerställa att dokumentation och genomförandeplaner skrivs och uppdateras samt kartläggning, riskanalyser och handlingsplaner kring den enskilde.

Du medverkar i regelbundna nätverksmöten med andra stödpedagoger, metodutvecklare och enhetschefer. Du samverkar med anhöriga, gode män och övriga nyckelpersoner för att försäkra den enskilde en god omvårdnad, stöd och service.

Du kommer att arbeta under ordinarie stödpedagogs föräldraledighet, till och med 2023-03-01 med möjlighet till förlängning.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har slutförd stödpedagogutbildning (200 YH-poäng), alternativt annan utbildning på lägst gymnasial nivå genom vilken grundläggande kunskaper förvärvats inom följande områden:

  • Intellektuell funktionsnedsättning och autism
  • Salutogent förhållningssätt
  • Tillämpliga arbetssätt med målgruppen och inom LSS-verksamhet, till exempel lågaffektivt bemötande
  • Kognitivt och kommunikativt stöd
  • Social dokumentation och genomförandeplaner
  • Kartläggning och riskanalys samt handlings- eller bemötandeplaner

Som person är du strukturerad genom att du bland annat kan planera, genomföra och följa upp både det direkta arbetet med kunderna men även dina administrativa arbetsuppgifter. Vidare är du trygg och samarbetsorienterad, vilket för oss innebär att du har god självkännedom och självkontroll. Du ska känna dig bekväm att möta och bemöta kunder samt att du både lyssnar på andra och vågar föra fram egna synpunkter på ett respektfullt sätt. Vi tror dessutom på att du behöver vara lösningsinriktad för att passa i rollen, det genom att du aktivt söker svar på frågor, tillämpar rutiner och riktlinjer samt bidrar till förbättringsarbete. 

För att du ska få en anställning inom Väsby Stöd och Omsorg krävs det att du är vaccinerad mot covid-19 och kan uppvisa ett covidpass.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Stödpedagog Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

37 tim./v.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

459308

Sista ansökningsdag

2022-01-19

Kontakt

Anna Kirch,0859097840

Senast uppdaterad: 6 april 2021