Kurator till Ungdomsmottagningen i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vi letar efter dig som tycker om att arbeta med ungdomar och unga vuxna, både i enskilda samtal och i utåtriktat arbete såsom klassbesök. Du ska gärna ha erfarenhet av arbete på en ungdomsmottagning. Har du en bra förmåga att skapa förtroende och inge trygghet? Sök då tjänsten som kurator hos oss!

Vi erbjuder dig

Att arbeta tvärprofessionellt, kurator och barnmorska, innebär en bredd och ett roligt uppdrag, att nå ut till ungdomar vad gäller viktiga frågor. Sex, vem är jag och hur vill jag uttrycka det? Du kommer att ingå i en engagerad och utvecklingsbenägen arbetsgrupp som söker nya vägar att möta ungdomar på det bästa sättet!

Vi erbjuder bland annat:

  • Lediga klämdagar samt halvdag före röd dag

  • Friskvårdsbidrag

  • Handledning i ditt arbete

  • Stora möjligheter att påverka ditt arbete

Om oss

Hos oss på Upplands Väsby ungdomsmottagning arbetar idag två barnmorskor, tre kuratorer samt två läkare på konsultbasis. Vi arbetar tvärprofessionellt med att ge ungdomar ett bra omhändertagande. Ungdomar i åldrarna 12-22 år får hos oss hjälp med sin sexuella och reproduktiva hälsa, sina psykosociala frågor, sina identitetsfrågor och mycket annat som hör ungdomstiden till. Vi som arbetar på ungdomsmottagningen arbetar utifrån den unges uppdrag.

Upplands Väsby Ungdomsmottagning drivs av kommunen i samverkan med Region Stockholm. Den kurativa personalen är anställd av Upplands Väsby kommun medan den medicinska personalen är anställda av Region Stockholm. Det är ett nära samarbete mellan de olika professionerna med en helhetssyn på ungdomar. Alla anställda på mottagningen är HBTQ-diplomerade och funkisdiplomerade. 

Upplands Väsby Ungdomsmottagning är lokaliserad i nära anslutning till Väsby Centrum och har nära till kommunikationer såsom buss och pendeltåg.

Om tjänsten

Som kurator har du samtalskontakter med ungdomar som bland annat rör relationer, nedstämdhet, oro, ångest, identitet, självdestruktiva beteenden, sexualitet, graviditet samt abort. Du förväntas arbeta självständigt och strukturerat och samtidigt ha god samarbetsförmåga då vi har ett nära tvärprofessionellt samarbete på mottagningen. I rollen som kurator kommer du främst att arbeta med individuella samtal, även par- och föräldrar/ungdom samtal förkommer. I mottagningens utåtriktade arbete ingår informations- och gruppsamtal om sex och samlevnad, livsstil och psykisk hälsa med skolelever. Du är delaktig i ungdomsmottagningens utvecklingsarbeten, nätverk med olika samarbetspartners samt mottagningens övriga arbetsuppgifter.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har en socionomutbildning eller annan likvärdig utbildning.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av kuratorsarbete på ungdomsmottagning, grundläggande psykoterapiutbildning, utbildning inom sexologi, andrologi samt kompetens i HBTQI och ACT, men det är inget krav.

Du har ett stort engagemang och intresse för unga människors livsvillkor. Du är engagerad och ansvarstagande samt har förmåga att anpassa dig och hitta lösningar på de utmaningar som vi möter på ungdomsmottagningen. För oss är det viktigt att du som söker har inkluderande förhållningssätt i mötet med våra besökare. Viktigast är dock en vilja att arbeta för att skapa den bästa miljön för ungdomar som besöker mottagningen, och i mötet med ungdomar vid de utåtriktade aktiviteterna som görs.

Som person är du tydlig, empatisk och lyhörd i relation till de ungdomar, kollegor och samarbetspartners du möter. Du har god förmåga att lätt knyta kontakt med barn/ungdomar. Du har en god kommunikationsförmåga och känner dig bekväm med att prata inför grupp.

Du kommer att vara schemalagd måndag till fredag med schemalagt kvällsarbete minst en dag i veckan.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Kurator Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

460527

Sista ansökningsdag

2022-01-18

Kontakt

Kicki Hofling,0859097290

Senast uppdaterad: 6 april 2021