Biträdande projektchef till Väsby Entré i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Har du kunskap och erfarenhet att arbeta med stadsutvecklings- och infrastrukturprojekt och en vilja att arbeta i en växande kommun? Nu söker vi dig som vill arbeta som biträdande projektchef och som vill vara med på vår resa att skapa Väsby stad 2040 och genomföra projektet Väsby Entré.

Stationsområdet i Upplands Väsby ska utvecklas för smidiga och hållbara resor med cykel, bil, buss och pendeltåg, med ny bussterminal och regionalt pendeltågstopp. Väsby Entré är ett projekt i samverkan med Trafikverket och Regionen genom Trafikförvaltningen. Målet är att bygga en ny hållbar stadsdel med upp emot 1500 nya bostäder, nya butiks- och kontorsytor och en väl utbyggd infrastruktur och kollektivtrafik.

Vi erbjuder dig

 • Här kommer du till en arbetsgivare som vill att alla medarbetare får möjlighet att utvecklas individuellt genom såväl interna som externa utbildningar.

 • Hos oss får du möjlighet att arbeta i ett trevligt team med varierade arbetsuppgifter. Tillsammans månar vi om ett gott arbetsklimat som bygger på samarbete, professionalitet och balans.

 • Enhetens arbetssätt medger goda förutsättningar att arbeta hemifrån vid behov. 

Om oss

Som biträdande projektchef för Väsby Entré kommer du att ingå i enheten för mark- och exploatering. Enheten ingår i avdelningen samhällsplanering och exploatering, vilket är en del av kontoret för samhällsbyggnad.

Mark- och exploateringsenheten har totalt tio medarbetare med blandade kompetenser inom mark- och exploateringsområdet såsom exploateringsingenjörer, projektledare, projektchef och markförvaltare. Enheten utgörs i huvudsak av en exploatering- och genomförandefunktion samt en fastighetsägarfunktion. Medarbetarna deltar i kommunens arbete med samhällsbyggnad och arbetar i nära samverkan med andra enheter på kontoret. 

Om tjänsten

Som biträdande projektchef för Väsby Entré arbetar du i en ledande roll tillsammans med projektchefen. Arbetet utgår från juridiska, ekonomiska och tekniska perspektiv. Just nu befinner sig projektet i slutet av planeringsskedet (granskningsskedet).

Rollen innebär ansvar för att:

 • Vara med och leda samt organisera projektet i såväl planeringsskedet som genomförandeskedet

 • Säkerställa projektets framdrift utifrån tid, kostnad och kvalitet

 • Samarbete med kollegor inom projektet och kontoret för samhällsbyggnad

 • Förbereda och föredra ärenden inför politiska beslut

 • Representera Upplands Väsby kommun som markägare där förhandling och kontaktskapande är viktiga delar

 • Vara företrädare för kommunen gentemot allmänheten, näringslivet och olika marknadsaktörer

Vi tror på ett starkt projektledarskap, god kommunikation och tydliga strukturer. Du stöttar projektchefen och ni arbetar nära varandra med regelbundna uppföljningar av projektets mål. Ni avrapporterar till styrgruppen och den politiska organisationen.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Högskoleutbildning med inriktning mot lantmäteri, väg- och vatten eller samhällsbyggnad

 • Mångårig erfarenhet av projektledning av större och komplexa stadsutvecklings- och infrastrukturprojekt

 • Kunskap och erfarenhet inom relevant lagstiftning och praxis, exempelvis plan- och bygglagen, miljöbalken och fastighetsbildningslagen

 • Goda kunskaper i svenska 

Det är meriterande om du har erfarenheter av arbete i politisk styrd organisation.

Du är en person som drivs av en vilja att arbeta målinriktat och åstadkomma resultat. Du ser möjligheter och anpassar dig till förändrade krav och nya förutsättningar. Vidare är du kreativ och nytänkande, vilket för oss innebär att du löser utmaningar genom kontinuerlig omvärldsbevakning och med hjälp av ditt team. Du kan genom ditt strukturerade och lösningsorienterade arbetssätt bidra till att vi tar ytterligare steg för att förbättra vår verksamhet på ett hållbart och affärsmässigt sätt.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Civilingenjör, väg- och vattenbyggnad Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

462413

Sista ansökningsdag

2022-01-23

Kontakt

Sofia Hofstedt,0859097959

Senast uppdaterad: 6 april 2021