Verksamhetschef till Väsby stöd och omsorg i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du är erfaren chef med mod och vilja att fortsätta arbetet för att förändra och stärka omsorgen i Upplands Väsby kommun? Sök då tjänsten hos oss som verksamhetschef för Väsby stöd och omsorg, den kommunala utförarverksamheten av äldreomsorg och LSS.

Vi erbjuder dig

 • Ett arbete för dig som vill vara med och göra verklig skillnad i en verksamhet med en stark drivkraft för att uppnå kvalité och att vara ett attraktivt alternativ inom äldreomsorg och LSS.

 • Här får du möjlighet att att leda det fortsätta utvecklingsarbetet i verksamheten. Det genom bland annat projektet heltid för kvalité men även genom fokus på på ledning och styrning, med målet att säkra att det är lätt att göra rätt för såväl chefer som medarbetare

 • Som chef i kommunen erbjuds du regelbundet olika utbildningar. Fyra gånger per år hålls ett ledarforum för kommunens alla chefer.

Om oss

Väsby stöd och omsorg är den kommunala utförarverksamheten av boende och olika former av aktiverande verksamhet för LSS, äldreomsorgens och socialpsykiatrins målgruppen. Här arbetar cirka 450 medarbetare och chefer. Verksamheten är en del av social- och omsorgskontoret.

Ledningsgruppen inom Väsby stöd och omsorg består av områdeschef för äldreomsorg, områdeschef för LSS och socialpsykiatri samt verksamhetschef för hälso- och sjukvård.

Om tjänsten

Som verksamhetschef för avdelningen Väsby stöd och omsorg har du verksamhet, budget- och personalansvar. I det ingår närmast personalansvar för cheferna i ledningsgruppen samt enhetschef för tillagningsköket Himmel och Pannkaka.

Vidare ingår i ditt ansvar att

 • leda förändringsarbete och vässa den kommunala utförarorganisationen till att möta framtidens äldre och funktionsnedsatt

 • leda och utveckla verksamheten till att vara attraktiv och transparent, som tar sitt avstamp i kommunenens styrprinciper och adekvata lagrum

 • säkerställa god samverkan med kommunens övriga verksamheter samt arbetar utifrån kommunövergripande strategier och styrdokument

 • arbeta för höja kvaliteten och optimera nyttjande av välfärdsteknik och andra digitala lösningar

Tillsammans med cheferna och medarbetarna arbetar du för att bygga en gynnsam kultur och moderna arbetssätt som skapar nytta för verksamhetens målgrupper.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Högskoleexamen inom adekvat område

 • Erfarenhet av arbete inom äldreomsorg och funktionshinderområde

 • Erfarenhet av att vara chef över chefer i offentlig sektor

 • Erfarenhet av att vara utförarchef

Det är meriterande om du har erfarenhet av förändringsledning eller kommunal hälso- och sjukvård.

Som person är du analytisk och samarbetsorienterad. Du har lätt för såväl själv som tillsammans med andra hantera utmaningar som uppstå utan att missa de långsiktiga målen. Vidare är du strukturerad med förmågan att planera och organisera arbetet väl, men kan ställa om vid behov. Vi ser även att du behöver vara modig och vetgirig. Du håller dig uppdaterad om det som är aktuellt inom branschen och bejakar sådant som kan bidra till att stärka verksamheten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Verksamhetschef, hälso- och sjukvård Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

2022-05-15

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

463609

Sista ansökningsdag

2022-01-23

Kontakt

Annica Blomsten,0850901733

Senast uppdaterad: 6 april 2021