Systemförvaltare/förvaltningsledare till löneenheten i Upplands Väsby

Jobbannons bild

Söker du ett roligt och utvecklande arbete som systemförvaltare i en organisation som aktivt arbetar med automatisering och med digitalisering av medarbetarprocesser? Då kan du vara den vi i Upplands Väsby kommun söker!

Vi erbjuder dig

 • Hos oss får du en central roll i att både underhålla och bidra till byggandet av det systemmässiga pussel som utgör ett modernt personal- och lönesystem.

 • Här får du möjlighet att under året vara med i det fortsatta arbetet med utveckling av chefsstödjande tjänster. Några exempel är automatisering av anställningsförfarandet, beställningsprocesser och bättre identitetshantering.

 • Som anställd hos oss får du även möjlighet till såväl förtroendearbetstid som distansarbete.

Om oss

Du kommer att vara en del av löneenheten på kommunledningskontoret, som utöver enhetschef består av fyra lönespecialister, en löneadministratör och en löneassistent. Vi arbetar med att leverera bästa service och stöd inom pension och löneprocessen till kommunens verksamheter, med stort fokus på att utveckla och effektivisera vårt arbete. Kommunens HR- och lönesystem är Heroma, vilket även förser kommunens andra system med information genom systemintegrationer.

Vi jobbar agilt med framväxande utveckling. Våra processer och system förvaltas enligt pm3-modellen och med en tydlig förvaltningsplan. Förvaltningsobjektet styrs av verksamhetsledningen med mandat och förmåga att säkerställa god styrfart i utvecklingen.

Hos oss kommer du även vara den del av förvaltningsobjektet "Systemstöd för hantering av medarbetarprocesser”. Förvaltningsobjektet har under föregående år bland annat lanserat digital signering av anställningsavtal, robotiserat upprättande och arkivering av digital personalakt vid nyanställning samt en automatiskt, tillgänglig och intuitiv chefslista.

Om tjänsten

Det innebär att det i tjänsten ingår att:

 • förvalta befintliga system, processer och automationer samt ersätta dessa med nya när behov uppstår

 • bygga och leda effektiv, framtidsorienterad samt långsiktig förvaltning och utveckling

 • säkerställa löpande kravinsamling och backlogghantering utifrån verksamhetens och teknikens behov

 • löpande systemadministration för att säkerställa att systemet uppfyller gällande krav och regler

 • tillhandahålla löpande support och felrättning

 • vara kontaktperson och samarbeta med leverantörer

 • delta i upphandling av system och tjänster

Ovanstående gör du tillsammans med förvaltningsledare (HR), dina kollegor på Löneenheten samt HR-enheten. Samarbete sker även tätt med kommunens digitaliseringsenhet.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • erfarenhet av systemförvaltning av HR- och lönesystem

 • erfarenhet av projektledning

 • erfarenhet av att samverka med och styra leverantörer

 • erfarenhet av att få system att kommunicera med varandra, till exempel med API:er och andra systemintegrationer

Det är meriterande om du har kunskap i kollektivavtal AB eller HR- och lönesystemet Heroma.

Som person är du strukturerad med förmågan att självständigt organisera och planera ditt arbete väl. I rollen ingår kontakt med såväl interna som externa personer. Det gör att du behöver vara trygg med förmågan att kunna säga ifrån vid behov samt att skilja på sak och person. Vi ser även att du behöver vara analytisk och kreativ. Du tänker nytt och använder din kreativa förmåga för att lösa problem, men är också eftertänksam och har de långsiktiga målen i åtanke.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Systemförvaltare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

463617

Sista ansökningsdag

2022-01-30

Kontakt

Anette Öhman,0850901716

Senast uppdaterad: 6 april 2021