Stödassistent till Upplysningens gruppbostad i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du arbeta som stödassistent där du gör verklig skillnad i en annan människas vardag? Har du erfarenhet av LSS sedan tidigare och vill arbeta centralt i Upplands Väsby kommun? Då kan du vara den vi söker! Just nu söker vi två tillsvidareanställda stödassistenter till Upplysningens väg på 75-100%.

Vi erbjuder dig

 • Här får du möjlighet till ett varierat arbete då de boende på gruppbostaden har mycket varierande behov.

 • Din arbetsplats är centralt beläget i Upplands Väsby då gruppbostaden ligger högt upp i ett lägenhetshus mycket nära buss- och pendelstation. 

 • Hos oss får du möjlighet att arbeta på en mindre gruppbostad som är mycket familjär och där du får chans att bygga fina relationer med våra boenden.

Om oss

Upplysningens väg är en gruppbostad enligt LSS med plats för fem boende, som idag har varierande stödbehov. Alla boende har egna lägenheter och i gruppbostaden finns även gemensamhetsutrymmen som kök och vardagsrum. På enheten finns även en personallägenhet med kontor.

Våra medarbetare arbetar för att de som bor på Upplysningens väg ska kunna leva och bo så likt andra människor som möjligt och få stöd med sina dagliga behov. Arbetet utgår alltid ifrån den enskildes önskemål. Vi arbetar aktivt med social dokumentation och genomförandeplaner. På enheten finns en heltidsanställd stödpedagog samt sju stödassisteter varav två arbetar nattetid. 

Om tjänsten

Som stödassistent kan en arbetsdag innehålla stöd med omvårdnad, stöd i fritidsaktiviteter eller matlagning. I det ingår att arbeta med alla våra boende utefter de genomförandeplaner och rutiner som finns på enheten.

Du kommer att stötta alla våra boende med den hjälp de behöver i sin vardag. Det kan röra sig om allt från matlagning, städning, fritidsaktiviteter och stöd med personlig vård. I tjänsten ingår också att vara kontaktman och ha lite extra ansvar för en av våra boende.

Arbetstiderna är förlagda dagar, kvällar och helger.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • utbildning som undersköterska eller motsvarande

 • erfarenhet av arbete inom LSS

 • erfarenhet av omvårdnadsarbete
 • erfarenhet av arbete med autismspektrumtillstånd

 • goda kunskaper i svenska språket

Det är meriterande om du har:

 • erfarenheter/kunskaper om tydliggörande pedagogik och AKK

 • erfarenhet av arbete med demens

 • erfarenhet av dokumentation i Pulsen Combine

Som person är du lösnings- och samarbetsorienterad. Du och dina kollegor arbetar tätt tillsammans för att erbjuda de personer som bor hos oss så goda levnadsvillkor som möjligt. Vidare behöver du även vara strukturerad i ditt arbete men kan ställa om vid behov. Det är också av vikt att du är relationsskapande genom att du har lätt för att möta och skapa kontakt med andra människor. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Stödassistent Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad

75-100%

Tillträde

2022-03-01 eller enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

2

Referensnummer

463633

Sista ansökningsdag

2022-01-23

Kontakt

Matilda Klingmalm,0859097504

Senast uppdaterad: 6 april 2021