LSS-handläggare till Biståndsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Biståndsenheten för personer med funktionsnedsättning söker en trygg och lösningsorienterad LSS-handläggare till enheten. Uppdraget innebär myndighetsutövning i form av att utreda inkomna ansökningar, fatta beslut och följa upp givna insatser. Är du en ansvarsfull person med god samarbetsförmåga? Läs då mer om tjänsten nedan!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett nära ledarskap, kontinuerlig ärendehandledning, processhandledning, juridisk handledning och kompetensutveckling. På arbetsplatsen har vi flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag samt möjlighet att arbeta hemifrån i viss mån. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Arbetsplatsen ligger centralt i Upplands Väsby med bra kommunikationer för dig som pendlar.

Om oss

Biståndsenheten för personer med funktionsnedsättning består av 23 medarbetare uppdelat i två team, socialpsykiatri och LSS (Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade).

Hos oss är det viktigt att det är högt i tak och att vi tillsammans arbetar för att utvecklas och förbättras utifrån vårt uppdrag. Verksamheten präglas av vår värdegrund som innefattar delaktighet, kompetens, tillit och respekt.

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna som LSS-handläggare innebär bland annat att ta emot ansökningar från den enskilde, utreda behov av insatser och fatta beslut, beställa och följa upp befintliga insatser samt dokumentera och vägleda medborgare utifrån deras behov av stöd och hjälp. Arbetet innebär mycket kontakt med de enskilda personerna och ett nära samarbete med kollegor, anhöriga/företrädare samt andra aktörer inom verksamhetsområdet. 

Tjänsten är ett vikariat under sju månader för en av våra medarbetare som är föräldraledig.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Socionomexamen eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig

  • God förmåga att på svenska uttrycka dig väl i tal och skrift då arbetet innebär mycket kontakt med enskilda medborgare samt skrivarbete i form av utredningar och social dokumentation.

Det är meriterande om du har:

  • Körkort

  • Erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättning

Som person är du lösningsorienterad, strukturerad, flexibel samt har ett professionellt förhållningssätt och ger alltid ett gott bemötande. Vidare har du en god samarbetsförmåga och kan ta egna initiativ samt arbeta självständigt. Arbetsdagarna läggs till stor del upp av dig som handläggare vilket ställer krav på att du är en ansvarsfull person.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som LSS-handläggare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

464501

Sista ansökningsdag

2022-01-23

Kontakt

Susanne Johansson,0859097197

Senast uppdaterad: 6 april 2021