Om oss

Upplands Väsby, som ligger mitt emellan Stockholms innerstad och Arlanda, växer så det knakar. Kommunen bygger i snabb takt och utvecklas på nya och spännande sätt. Vi vågar och gör för att vi är helt övertygade om att framtiden tillhör dem som vågar testa nya saker.

Väsby vågar och gör

Vårt poängsystem för att välja vilka byggfirmor som ska få uppdragen att bygga de nya bostadskvarteren är ett exempel på när Väsby arbetar på ett annorlunda sätt.

Fyrklöverns poängsystem

Vårt Maker Space där våra lärare jobbar med IT-pedagoger för att utveckla barnens uppfinningsförmåga, både digitalt och analogt, är ytterligare exempel på detta.

Artikel om Maker Space från Dagens Samhälle

Även våra medborgares vision om Väsby Entré, där den världsberömda arkitekten Zaha Hadid ritat en fantastisk futuristisk stationsmiljö som vi nu försöker förverkliga.

Väsby Entré

Var med och bidra till vår fortsatta utveckling

Vi lutar oss inte tillbaka och är nöjda. För att fortsätta utvecklas behövs ännu fler duktiga medarbetare och starka viljor. Vi har tillsammans över blockgränserna formulerat en vision för 2040 då vi satsar på att bli över 60 000 Väsbybor. I den sammanfattas attityden och riktningen ”Väsby vågar och gör” samt ”Väsby tänker längre”, allt för att bidra till en plats där färgstarka människor möts.

Vårt mål är också att vara en arbetsgivare i toppklass och vår vision att bli Sveriges bästa kommun att arbeta i. Att vi sätter människan i centrum, mångfald och valfrihet är självklarheter för oss i Upplands Väsby.

Som arbetsgivare strävar vi alltid efter att bli bättre och vi utvecklar gemensamt kommunen som arbetsplats. Varje medarbetare är viktig och tillsammans skapar vi en arbets­plats där alla mår bra och trivs på sitt arbete.

Hoppas du vill jobba med oss!

Innovativt näringsliv

I Upplands Väsby finns närmare 4000 företag. Det bidrar till ett innovativt näringsliv. Mondelez (världens största chokladföretag med kända varumärken som Marabou) är bara ett exempel på en stor internationell koncern som valt att placera sitt svenska huvudkontor här.

Rapport om kommunens näringsliv

Bra geografiskt läge

Både läget mitt emellan Stockholm och Uppsala och närheten till flygplatsen Arlanda har bidragit till att många företag har sökt sig till kommunen. Kanske beror det också på att kommunen har en uttalad ambition och lång tradition av att vara bra för företagare. När nu den moderna småstaden byggs finns det ännu fler skäl till att både bo, jobba och driva företag i Upplands Väsby.

Ett meningsfullt arbete

Till skillnad från i näringslivet arbetar vi i kommunen med många av livets grundläggande behov. Allt från vägar, vatten, avlopp, miljö, förskolor och skolor till sånt vi alla hoppas vi inte ska behöva så tidigt i livet som äldrevård och omsorg. Det är otroligt meningsfulla arbeten, där våra medarbetare i kommunen verkligen gör skillnad och avgörande betydelse för människors liv och leverne.

Som medarbetare hos oss får du vara med och bygga samhället och få en hel kommun att fungera. Eller som en av våra chefer på kontoret för samhällsbyggnad uttrycker det:

”Vi lägger inte rör i marken – vi ser till att barnen i skolan får friskt vatten.

Senast uppdaterad: 17 juni 2020