• Startsida
  • / Äldreboende och förskola byggs ihop

Äldreboende och förskola byggs ihop

Upplands Väsby kommun har ingått överenskommelser med TB Exploatering AB och Senior Trygg Fastighetsfond AB om att bygga bostäder i Fyrklövern.

Män från TB pekar på byggnad

De två företagen blir därmed de första som tecknar sig för varsin rätt att bygga i linje med tankarna i kommunens prisbelönta stadsutvecklingsmodell kallad Väsby Labs.

- Det är mycket glädjande att dessa två företag nu går i bräschen för att utveckla vår stadskärna till den moderna småstaden som vi sett framför oss när vi inledde arbetet med Väsby Labs för drygt två år sedan säger kommundirektör Björn Eklundh i en kommentar.

- Avtalen visar att Upplands Väsby är en kommun att räkna med när det gäller att skapa bra förutsättningar att bygga bostäder i vår region och möta den stora brist som finns säger Per-Erik Kanström, kommunstyrelseordförande (M) i kommunen.

Senior Trygg utvecklar ett nytt koncept som heter ”Gammal möter Ung ”. I de vårdfastigheter företaget bygger kommer finnas bostäder och lokaler för t.ex. en förskola.

-Vår idé bygger på att samutnyttja restaurang , kafé och andra lokaler och samtidigt skapa naturliga mötesplatser mellan generationer berättar Mats Andersson, VD för Senior Trygg Fastighetsfond.

TB-exploatering planerar att bygga moderna, energisnåla stadsradhus med en boyta på 120-150 kvadratmeter fördelat på två-tre plan.

-Att bo i stadsradhus är lite som att bo i en fin etagelägenhet fast på marken och med en liten trädgårdstäppa, och samtidigt ha kort gångavstånd till handel och service säger Lars Kylin, VD på TB Exploatering.

Senast uppdaterad: 6 september 2017