• Startsida
  • / Bo i Väsby bygger nya student- och ungdomslägenheter

Bo i Väsby bygger nya student- och ungdomslägenheter

Upplands Väsby kommun har ingått avtal med Bo i Väsby AB om att bygga bostäder i Fyrklövern.

Män diskuterar runt bord

Avsikten är att bygga student- och ungdomslägenheter. I linje med kommunens prisbelönta stadsutveckling Väsby Labs planerar Bo i Väsby att satsa på nya innovativa inslag med grön odling både horisontellt och vertikalt, orangeri och ny energiteknik.

Målet är att bygga omkring 90 hyreslägenheter varav ungefär 70 kommer bli lägenheter lämpade för studenter eller som förstaboende för ungdomar. Den tilltänkta platsen ligger i hörnet Husarvägen – Drabantvägen. I samma område har kommunen tidigare tecknat ytterligare fyra företag.

– Vi ser fram emot att få förverkliga ett antal förslag som växt fram under Väsby Labs dialogen med medborgarna. Vi analyserar bland annat att möjliggöra odling och att skapa ovanliga gemensamma lokaler, t.ex. i form av ett orangeri säger Arne Månsson, VD för Bo i Väsby AB.

– Det är bra att våra kommunala bostadsbolag är beredda att gå i täten för att skapa nya spännande lösningar som skapar trevliga, moderna livsmiljöer säger Per-Erik Kanström (M) kommunstyrelse-ordförande i kommunen.

– Efterfrågan på studentboende i Upplands Väsby är stor säger kommundirektör Björn Eklundh. De studentlägenheter som Bo i Väsby byggde förra året vid stationen gick åt direkt.

Senast uppdaterad: 6 september 2017