• Startsida
  • / Boenden för seniorer och första och förstagångsköpare

Boenden för seniorer och första och förstagångsköpare

Riksbyggen kommer dels att bygga små lägenheter för förstagångsköpare, dels generösa lägenheter för seniorer enligt Bonumkonceptet.

Riskbyggen håller upp bild

Riksbyggen har nyutvecklat ett boendekoncept riktat speciellt till unga som ska köpa sin första bostad. För att erbjuda ett pris som förstagångsköparen har råd med innehåller konceptet små, effektivt planerade lägenheter med hög standard, t.ex. 1:or med sovalkov och 2:or med avskiljbart kök.

- Vi har färdigställt en förening i Sundbyberg enligt detta koncept som blev mycket efterfrågat och vi ser, med spänning, fram emot att nu kunna erbjuda förstagångsköparna i Upplands Väsby detta boende, säger Carl-Henrik Appel, regionschef på Riksbyggen.

I en annan del av Fyrklövern kommer Riksbyggen erbjuda bostadsrätter seniorer. Erbjudandet består av tre delar; bostaden, förvaltningen och ett tjänstepaket för att göra boendet så enkelt och bekymmerslöst som möjligt.

- Vi lanserade vårat Bonumkoncept 2008 och har i dag cirka 20 Bonumföreningar i ett skede från detaljplan till färdiga och inflyttade föreningar runt om i landet. Bonumkoncepetet är mycket uppskattat, säger Carl-Henrik Appel.

- Vi välkomnar att Riksbyggen vill bygga bostäder som riktar sig både till unga som ska in på bostadsmarknaden och till dem som är lite äldre och kanske vill flytta från sin villa, säger Per-Erik Kanström (M), kommunstyrelsens ordförande.

Senast uppdaterad: 6 september 2017