Energisnåla hus för unga

Upplands Väsby kommun har ingått avtal med UniverCity om att bygga bostäder för studenter och andra unga vuxna i Fyrklövern.

Kvinna i solglasögon

Ambitionen är att bygga energisnåla hus med hyresrätter eller bostadrätter i prisklasser som studenter och unga vuxna har råd med.

UniverCity har specialserat sig på mindre bostäder där moderna, miljövänliga byggsystem används för att lägga grunden för en intressant boendekostnad. Ett annat viktigt steg för att hålla nere de löpande boendekostnaden för kunderna är en systematisk satsning på energieffektivitet och UniverCity satsar på att bygga enligt sk. passivhusstandard eller till och med plusenergihus. Antalet planerade lägenheter är ca 100 fördelade på 1:or om 32 m2 och 2:or på 54-56 m2, alla med balkong/terrass på 6 – 26 m2, samt en grönskande innergård och takträdgårdar.

- Även om attraktiva boendekostnader är viktigt för oss kommer vi satsa mycket på en attraktiv formgivning av husen och att medverka till en hög grönytefaktor. Det är speciellt viktigt eftersom vårt hus kommer ligga mycket centralt i Fyrklövern och ska bidra till en attraktiv boendemiljö för alla, även dem som inte bor i just vårt hus säger Christina Sundman, VD för UniverCity.

- Vi välkomnar UniverCity till Upplands Väsby. Behovet av studentbostäder är stort och Upplands Väsby har visat sig vara ett bra ställe att bo på med mindre än 30 minuters tågresa till både Stockholm och Uppsala säger Per-Erik Kanström (M), ordförande kommunstyrelsen.

- Det är välkommet med en ny aktör i Fyrklövern och Upplands Väsby eftersom det säkerställer en stor bredd i byggstilar och erbjudanden till nuvarande och blivande väsbybor säger Björn Eklundh, kommundirektör.

Senast uppdaterad: 6 september 2017