• Startsida
  • / Bostäder för unga och förstagångsköpare

Bostäder för unga och förstagångsköpare

Upplands Väsby kommun har ingått avtal med Junior Living om att bygga bostäder i Fyrklövern.

Två män skriver avtal

Med modern och snabbfotad produktionsteknik kommer Junior Living bygga lägenheter riktade mot dem som ska köpa sin första bostad.

Junior Living har specialiserat sig på att bygga små lägenheter till priser som är möjliga för förstagångsköpare att betala. Genom långt driven prefabricering av de blivande husen anger företaget att byggtiden kan minskas till en tredjedel av det normala. En extra fördel med prefabriceringen är bättre planering, lägre inköpkostnader och mindre spill. Detta gör att priserna på de färdiga bostäderna blir lägre.

- Vi ser mycket fram emot att få bygga bostadrätter för ungdomar och andra som vill ha en mindre och prisvärd bostad, men som ändå inte vill göra avkall på närhet till shopping, nöjen och tillgång till bra kommunikationer säger Jan Petersson på Junior Living. Vi hoppas också att kunna erbjuda upp till 150 smålägenheter om ungefär 32 kvm per styck.

- Vi välkomnar Junior Living till Upplands Väsby och gläds speciellt åt inriktningen på förstagångsköpare säger Per-Erik Kanström (M), ordförande kommunstyrelsen. Vi har många väsbyungdomar som gärna vill bo kvar i kommunen men idag de har svårt att hitta bostad.

- Det är välkommet med en ny aktör Fyrklövern och Upplands Väsby eftersom det säkerställer en stor bredd i byggstilar och erbjudanden till nuvarande och blivande väsbybor säger Björn Eklundh, kommundirektör.

Senast uppdaterad: 6 september 2017