• Startsida
  • / Blå parken - namnet på nya parken!

Blå parken - namnet på nya parken!

Nu är det klart - namnet på nya parken blir Blå parken. I måndags klubbade kommunstyrelsen det vinnande förslaget.

I våras utlyste kommunen en namntävling som var öppen för allmänheten och resultatet skulle vara vägledande för namnsättningen i Fyrklövern. Nu har kommunstyrelsen beslutat att gå på det vinnande förslaget - Blå parken.

– Väsbyborna röstade fram Blå parken som fick var tredje röst och blev en klar segrare. Det är en fyndig koppling till de Blå husen och parkens kommande vattentema, säger Roland Storm (VB), kommunalråd och ordförande i namnberedningen.

Tanken är att namnet Blå parken blir tongivande för andra nya gator och torg i området.

Den nya parken kommer att byggas mitt i området i det nya bostadsområdet Fyrklövern och erbjuda plats för skoj, umgänge och avkoppling. Hållbarhet är ett viktigt inslag vid utformandet av parken. Därför konstrueras dammen som ska anläggas i parken på ett sätt som gör att den kan hantera kvarterets dagvatten.

– Dagvattenhanteringen är en viktig karaktärsgivande detalj i området. Vattnet kommer att rinna i en öppen ränna genom kvarteren, ner till dammen och på så sätt skapa en mysig känsla i området. Att parken ska heta Blå parken känns därför väldigt logiskt, säger Alarik von Hofsten, projektansvarig för byggprojektet Fyrklövern.

Förslaget Blå parken lämnades av Eva Lidén och anspelar på Blå husen och parkens vattentema. Så här fördelade sig rösterna.

Blå parken (119 st)
Centrumparken (90 st)
Origo (83 st)
Fyrklöverparken (48 st)
Drabantparken (42 st)

Bild
Senast uppdaterad: 6 september 2017