• Startsida
  • / Vinnarna i Fyrklöverns poängsystem får pris

Vinnarna i Fyrklöverns poängsystem får pris

Fyrklöverngalan i måndags satte för en kväll strålkastarljuset på ett innovativt poängssystem och ett antal modiga byggaktörer. Med en festlig inramning med mingel, mat och färgstark talare firades de 12 vinnarna i Fyrklöverns poängsystem. På plats fanns politiker, kommunanställda och byggaktörer.

Bild

Poängsystemet, som innebär flexibel prissättning av kommunens mark, vill bland annat uppmuntra till miljötänk och nyskapande. Byggaktörerna som tog emot pris i brons, silver eller guld prisades bland annat för sitt mod att tänka nya tankar och hitta nya lösningar.

Tillsammans med kommunen är de med och bygger en stadsdel utöver det vanliga. Ytterligare inspiration till mod gavs under kvällen av talaren Mikael Genberg som engagerat berättade om hur han vill bygga en röd stuga på månen!

Arbetet med Fyrklövern har pågått sedan 2011 och har precis gått in i en ny fas där den första byggaktören nu under hösten har börjat bygga bostäder. Flera detaljplaner har nu vunnit laga kraft och byggstarter finns planerade för flera av byggprojekten kommande år. Genom Fyrklöverngalan ville kommunen, mitt i byggandet, uppmärksamma, fira och tacka alla byggaktörer.

Byggaktörernas placering i Fyrklöverns poängsystem:

Guld: Silver Life/Sveafastigheter, Väsbyhem, Brabo Stockholm och Seniorgården

Silver: TB-Gruppen Bostad, JM, Riksbyggen, Savana Invest och SHH Bostad

Brons: Junior Living, UniverCity och Riksbyggen StegEtt

Senast uppdaterad: 5 april 2018