Mötesplatser, träffpunkter

​Om du vill träffa andra och delta i olika aktiviteter finns träffpunkterna Rubinen och Kupan. Där får du möjlighet till nya sociala kontakter.

Att delta i en träffpunkt är kostnadsfritt och du behöver inte föranmäla ditt besök. Rubinen drivs av intresseorganisationer, Svenska kyrkan och andra intressenter tillsammans med Upplands Väsby kommun. Kupan drivs av Röda korset.

På Rubinen kan du ta del av underhållning och olika föreläsningar. Rubinen ger dig även möjlighet att väva och åka på olika utflykter. Du kan också dricka en kopp kaffe/te och äta en smörgås till självkostnadspris.

Rubinen drivs i samverkan med:

  • Sveriges pensionärsförbund (SPF),
  • Pensionärernas Riksorganisationer (PRO),
  • Finska PRO
  • Röda korset
  • Fresta, Hammarby och Eds församling
  • andra intresserade tillsammans med Upplands Väsby kommun.

Rubinen - för finsktalande

Tapaamispaiaikka "Rubinen" on avoinna suomalaisille maanantaisin klo 14.00–16.30. Järjestäjä: PRO Upplands Väsby finska.

Kontakt och öppettider

Vill du få mer information om träffpunkten Rubinen, ring 070-947 39 05.

Rubinen har öppet måndag till torsdag mellan 10.00–13.00 och fredagar mellan 11.00–13.00. Rubinen finns på Dragonvägen 88 i Upplands Väsby.

Rubinen är öppen för finsktalande på måndagar mellan 14.00–16.30.

På Röda korsets Kupa kan du lära dig att sticka

Om du vill lära dig att sticka, redan kan sticka, eller bara vill fika så kan du gå till Röda korsets Kupa. Kupan har även en internationell mötesplats för dig som är nyinflyttad från ett annat land.

Kontakt och öppettider

Vill du få mer information om Röda korsets Kupa, ring 08-590 894 99.

Öppettiderna och utbudet av aktiviteter på Röda korsets kupa varierar. Aktuella öppettider och utbud av aktiviteter hittar du på Röda korsets webbplats.

Information om Kupan på Röda Korsets webbplatslänk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 2 mars 2018
Omsorg och hjälp