Frivilligt arbete och organisationer

Utöver det stöd som kommunen erbjuder finns det olika former av frivilligt arbete och intresseorganisationer som vänder sig till olika målgrupper.

Du som är intresserad av att ge stöd till barn eller unga kan lämna intresse för att bli familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson.

Information om kontaktfamilj, familjehem

Det finns mycket som du som privatperson kan hjälpa till med. Du kan till exempel fika med en eller flera nyanlända, träna svenska ord och uttryck eller ge tips på kontakter att nätverka med. Du kan också bli god man eller familjehem.

Information om vad du kan göra för att hjälpa till

I Upplands Väsby finns det intresseorganisationer som tillsammans verkar för personer som lever med funktionsnedsättning.

Information om Funktionsrätt Sverigelänk till annan webbplats

Information om aktiviteter hos FUB Sollentuna/Väsbylänk till annan webbplats

Vill du hjälpa till?

Du som vill stödja någon med en funktionsnedsättning kan lämna intresse om att bli kontaktperson.

Information om kontaktperson

I Upplands Väsby finns intresseorganisationer som tillsammans verkar för de äldre. Det finns även olika träffpunkter och möjlighet att träffa en frivillig arbetare i Väntjänsten.

Information om mötesplatser och träffpunkter

Intresseorganisationer för äldre:

Väntjänsten

Väntjänsten ingår i Vänner i Väsby och stöds av Upplands Väsby kommun. Väntjänsten består av frivilliga personer som vill hjälpa till utan ekonomisk ersättning. Väntjänsten kan till exempel vara att någon kommer hem till dig och läser tidningen, någon du pratar med i telefon eller tar en promenad med.

För att komma i kontakt med Väntjänsten, ring 070-544 94 68.

Senast uppdaterad: 27 augusti 2019
Omsorg och hjälp