Familj, barn och ungdom

Alla vi föräldrar önskar att våra barn ska få en bra uppväxt men ibland kan man känna sig orolig för sitt barn eller sin ungdom. Det kan också vara så att du känner oro för någon annans barn. Ibland hittar du själv en lösning men det finns också stöd att få.

Genom socialtjänsten kan du som ungdom eller förälder få stöd på olika sätt. Vanligt stöd är till exempel:

  • utbildning
  • samtal
  • tips och rådgivning.

Vissa stödinsatser är öppna för alla och då behövs inte någon utredning eller beslut från kommunens sida. När du ringer till socialtjänsten får du veta mer om hur vi kan gå vidare med din fråga eller ditt problem.

Du som är förälder eller ungdom är alltid välkommen att ringa socialkontorets mottagning för att få information. När du ringer får du prata med en socialsekreterare som har stor kunskap om allt som handlar om barn och ungdomar. Kontakta mottagningen på telefon 08-590 970 70.

Mottagningen har öppet följande tider:

  • måndag, tisdag, torsdag och fredag 9.00–12.00
  • onsdagar 13.00–16.00.

Om du är orolig för att ett barn far illa ska du kontakta socialtjänsten. Du kan välja att göra en anmälan eller bara fråga oss om råd.

Du som barn och ungdom har rätt att växa upp och ha det bra.

Alla kan behöva stöd och inspiration i sitt föräldraskap. Som förälder har man många frågor och funderingar kring sitt barn.