Trygghetspriset

Vilka är Väsbys trygghetshjältar? Nominera din kandidat och hjälp oss att utse vinnaren till Trygghetspriset!

Ett virkat hjärta på stängslet till en fotbollsplan. Tre barn syns i bakgrunden.

Trygghetspriset

Vilka har uträttat hjältedåd för tryggheten i Väsby? Nominera din kandidat och hjälp oss att utse vinnaren till Trygghetspriset! Vi vill prisa de vardagshjältar som gör något alldeles extra för ökad trygghet och säkerhet, så att Väsby blir ännu tryggare och trivsammare att leva och bo i.

Nomineringsperioden för Trygghetspriset löper april ut. Vinnaren presenteras den 31 maj och prisutdelning hålls den 14 juni. Vinnaren får ta emot äran, ett diplom och en check på 10 000 kronor.

Om priset

Trygghetspriset är till för att hylla de hjälteinsatser som görs av civilsamhälle och näringsliv för ökad trygghet i kommunen. Priset ska stödja och uppmuntra insatser som bidrar till den gemensamma tryggheten.

Priset kan ges både för praktiskt genomförande och för idé- och nyskapande verksamhet inom alla samhällsområden som bidrar till ökad trygghet i kommunen.

Du kan nominera en grupp, en organisation eller ett företag – med anknytning till Upplands Väsby kommun – för stordåd under förra året (år 2020). Din nominering av kandidater ska innehålla en beskrivning av det arbete eller den insats som gör att kandidaten kvalificerar sig för priset.

Nominera här

Använd formuläret här på sidan för att nominera din kandidat till Trygghetspriset. Skicka in din nominering senast 30 april 2021.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 30 april klockan 23.59.

Jury från Upplands Väsby kommun

Vinnaren utses av juryn som består av:

  • Kommunstyrelsens ordförande
  • Oppositionsråd
  • Representant från säkerhetsenheten
  • Polisen
  • Räddningstjänsten

Tidigare mottagare av Trygghetspriset

Juryns motivering

För ett tryggare Väsby har sedan starten bidragit till att öka tryggheten i Upplands Väsby. Gruppen samlar engagerade medborgare som oavsett dag och väder vandrar för att skapa trygghet för alla Väsbybor. Initiativet visar vilken styrka, omtanke och hjärta som finns hos kommunens medborgare.

Juryns motivering

Ronnie har ett unikt sätt att umgås med eleverna, han bygger förtroendefulla relationer som gör att eleverna vänder sig till honom. Genom tydlighet och ett engagemang för alla ungdomar skapar han en sammanhållning utöver det vanliga där alla känner sig trygga. Han är en stor tillgång för Upplands Väsby kommun och Runby skola.

Senast uppdaterad: 6 april 2021