Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsidan

Välkommen till Runby skola!

Runby skola har verksamhet i skolår F- 9 samt fritidsverksamhet. I vår skola ingår även grundsärskolan. På skolan går cirka 750 elever.

Friluftsliv, hälsa och idrott är i fokus i vår skola. Vi vet att detta gynnar lärandet och skapar goda uppväxtvillkor. Hela vår idé bygger på att barn som rör på sig och övas i gruppövningar, koordinationsträning och kostmedvetenhet tar in andra kunskaper lättare och lär sig att vårda hälsan för att må bra och utvecklas hela livet.

Vi erbjuder högklassig utbildning för barn och unga

Med fokus på att varje elev ska må bra och utvecklas på alla plan skapar vi på Runby aktiveringsmöjligheter utöver det vanliga. Vi ger eleverna ett gediget program: från motorisk kartläggning i förskoleklass, friluftsaktiviteter, idrottslyft, till ett certifikat i hjärt- och lungräddning i skolår 9. Till exempel har årskurs 8 och 9 iskunskap med möjlighet att hoppa i isvak!

I anslutning till skolan ligger skolskogen där det bedrivs undervisning så som matlagning, vikingaäventyr och orientering. Under vintern används skidspåret flitigt på idrotten. Våra lokaler är pedagogiskt anpassade.

På skolan finns bland annat två matsalar, två bibliotek, hemkunskapssalar och slöjdsalar.

Kontakt

Sjukanmälan sker via Schoolsoft

Expedition:
Tel: 08 590 973 50
runbyskola@upplandsvasby.se

Postadress & besöksadress:
Lövstavägen 1
194 47 Upplands Väsby

Fakturaadress:
Upplands Väsby kommun
Box 86
194 22 Upplands Väsby