Anmälan och uppsägning

Anmälan, uppsägning och byte görs via vår e-tjänst. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till kulturskolans expedition!

Du kan när som helst under terminen ansöka till kulturskolan. Sista anmälningsdag inför hösten är 15 maj.

Den största intagningen sker inför höstterminen och görs i mitten av juni. Då kommer besked om plats eller köplats hem i brevlådan. Övrig intagning sker kontinuerligt under läsåret då platser uppstår.

Varje ämne har ett begränsat antal platser. Om det är fler sökande än platser använder vi kösystem. Därför är det bra att göra flera val, i prioritetsordning. Då har du större chans att få börja på kulturskolan. Så snart det blir plats i ditt ämne kontaktar din blivande lärare dig.

Antagen elev behåller sin plats tills uppsägning sker av vårdnadshavare. Ingen nyanmälan behövs mellan årskurserna.

Uppsägning ska göras senast 15 december för att gälla vårterminen och senast 15 maj för att gälla nästkommande hösttermin. Om ditt barn vill sluta mitt i en termin sker ingen återbetalning av avgift.

Om ditt barn vill byta kurs i kulturskolan sker bytet så fort det finns plats i det nya ämnet, vanligtvis vid terminsskiften. Du kan välja att gå kvar tills det finns plats i den nya kursen, eller sluta direkt och börja när plats finns.

I mån av plats kan elever gå två musikämnen samtidigt. Vi har ett uppdrag att möjliggöra för så många elever som möjligt att ta del av kulturskolan. Därför kommer de som inte redan deltar i kulturskolans verksamhet att prioriteras före dem som vill börja på ett andra ämne, när vi placerar nya elever. Kötiden varierar mellan olika ämnen.

Skicka in din anmälan som vanligt så kommer vi notera att ansökan gäller ett andra instrument/sång!

Senast uppdaterad: 31 augusti 2018