Museer, gallerier och konst

Upplands Väsby har ett rikt konstliv. Här kan du ofta gå på konstutställning och på våren arrangeras en konstrunda. Här finns också ett friluftsmuseum – Vikingagården Gunnes gård.

Om du är intresserad av se konst kan du besöka Väsby konsthall eller något av konstgallerierna i Väsby. Det finns också offentlig konst och utsmyckningar på flera platser runt om i kommunen.

Se konst i Upplands Väsby

Väsby konstrunda 2018

5–6 maj kl. 11.00–17.00

Se konst i ateljéer, gallerier och flera andra platser i kommunen. Samlingsutställning på Väsby konsthall. Mer information kommer under våren.

Väsby konstrunda ägde rum för första gången i april 2017. Den kom till efter ett medborgarförslag från den lokala konstnären Kerstin Sabel och samordnades av en ideell arbetsgrupp med stöd av Upplands Väsby kommun.

Läs programmet för Väsby konstrunda 2017 (PDF)

Vikingagården Gunnes gård

Vikingagården Gunnes gård är ett friluftsmuseum i området Smedby. Museet är en rekonstruktion av en gård som fanns på platsen i början av 1000-talet.

Under våren och hösten är det öppet för skolbesök i veckorna. Allmänheten är välkommen att besöka oss på helger och under sommaren.

Information om Vikingagården Gunnes gård