Museer, gallerier och konst

Upplands Väsby har ett rikt konstliv. Här kan du ofta gå på konstutställning och på våren arrangeras en konstrunda. Här finns också ett friluftsmuseum – Vikingagården Gunnes gård.

Om du är intresserad av se konst kan du besöka Väsby konsthall eller något av konstgallerierna i Väsby. Det finns också offentlig konst och utsmyckningar på flera platser runt om i kommunen.

Se konst i Upplands Väsby

Väsby konstrunda

Väsby konstrunda är en helg full av konst i ateljéer, gallerier och på flera andra platser i Väsby. Under konstrundan kan du besöka konstnärer runt om i kommunen och uppleva konst på en samlingsutsällning.

Konstrundan kom till efter ett medborgarförslag från den lokala konstnären Kerstin Sabel och samordnas av en ideell arbetsgrupp med stöd av Upplands Väsby kommun.

Väsby konstrunda 2018 ägde rum 5–6 maj.

Mer information om Väsby konstrunda

Vikingagården Gunnes gård

Vikingagården Gunnes gård är ett friluftsmuseum i området Smedby. Museet är en rekonstruktion av en gård som fanns på platsen i början av 1000-talet.

Under våren och hösten är det öppet för skolbesök i veckorna. Allmänheten är välkommen att besöka gården på helger och under sommaren.

Vikingagården Gunnes gårds webbplats

Senast uppdaterad: 8 maj 2018