Friluftsliv i Väsby

I Upplands Väsby finns goda möjligheter för friluftsliv och motion under hela året – alltid med närhet till naturen. Hitta din favoritaktivitet utomhus!

Glad flicka hoppar i en park utomhus.

Risk för gräsbränder

Det är härligt med utomhusaktiviteter, men tänk på att vara försiktig om du eldar. Under våren finns det risk för bränder i torrt gräs från förra året.

Upplev Väsbys natur med Naturkartan

Naturkartan är din guide till naturen! Det är en mobilapp där du enkelt hittar naturreservat, vandringsleder, motionsspår, badplatser och andra friluftsupplevelser i naturområden nära dig. Välkommen ut!

Cykling

Det finns många cykelvägar i Upplands Väsby och en cykelkarta att ladda ner.

Upptäck vår cykelkarta.

Discgolf

Har du testat discgolf? I stället för boll och klubba används en disk som kastas i en metallkorg av kedjor. Sanda discgolfbana har 9 hål som tar cirka 50 minuter att spela.

Kolla in Sanda discgolfbana.

Elljusspår

Elljuspåren är upplysta fram till klockan 22.30. Ett spår går också genom Brunnby Viks villaområde, så att du kan motionera tryggt även när det är mörkt.

Se våra elljusspår.

Fritidsbanken

På Fritidsbanken kan du bland annat låna discar till din discgolfrunda. Fritidsbanken ligger i Vilundahallen och är som ett bibliotek med sport- och fritidsprylar.

Låna sportprylar på Fritidsbanken.

Lekplatser

I Väsby finns det lekplatser för barn i alla åldrar. Det finns olika utrustning på alla lekplatserna. Några saker du kan göra är att gunga, leka i sandlåda, klättra eller gå balansgång.

Hitta en lekplats nära dig.

Parker och grönområden

Järnvägsparken ligger centralt i Upplands Väsby. Där kan du mata änder. Det finns också flera fina grönområden i kommunen. Du kan även besöka någon av Fornparkerna med en stor skatt av lämningar från våra förfäder.

Sålla bland våra parker och grönområden.

Utegym

Utegymmen är tillgängliga för alla. Där kan du träna styrka och balans. I Runbyspåret finns en utmanande hinderbana och i Smedby finns två parkourbanor.

Hitta närmsta utegym.

Vandringsleder och strövområden

Det finns många möjligheter till promenader och vandring. Du kan bland annat komma nära naturen via Upplevelsestråket och pilgrimsvandra på två olika leder.

Spana in våra vandringsleder och strövområden.

Senast uppdaterad: 13 maj 2020
Uppleva och göra