Ung i kommunen

Ungdomsenheten arbetar för att skapa meningsfulla och trygga fritidsaktivteter för dig som är ung i Upplands Väsby. Här hittar du information om de fritidsgårdar och ungdomshus som finns runt om i kommunen.

Ungdomshus

Kom till kommunens ungdomshus. Flera dagar i veckan finns det verksamhet för dig som är mellan 16 och 20 år.

Tillfälligt stängt

Vega är tillfällligt stängt till och med 30 november 2021.

Vega – ungkulturhuset

I den stora, gula villan i Suseboparken hittar du ungkulturhuset Vega – en kreativ mötesplats för dig mellan 16 och 20 år. Här finns plats och utrustning för att göra musik, dansa, fotografera och filma. Vi har också en biosalong, mötesrum och ett kök.

Kreativiteten i fokus

På Vega jobbar fritidsledare, kulturpedagoger och projektledare för att stötta dig i din kreativitet och för att skapa en meningsfull fritid för dig och de andra som kommer hit.

Du har ett stort inflytande över verksamheten. Den formas helt och hållet utifrån dina behov och önskemål. Alla aktiviteter och konserter som arrangeras ska vara på ungdomarnas initiativ och i samarbete med er.

Öppet för alla

Alla är välkomna till Vega – oavsett språk, kulturell bakgrund, sexuell läggning och politisk eller religiös tillhörighet. Tillsammans jobbar vi aktivt för mångfald och en ökad förståelse och tolerans för det mångkulturella samhälle vi lever i. All verksamhet är alkohol- och drogfri.

Den öppna verksamheten är alltid gratis, men ibland kostar det att delta i gruppverksamheter, studiecirklar, resor, konserter eller fester.

Vega drivs av Upplands Väsby kommuns ungdomsenhet.

Följ oss för senaste nytt

Följ Vega i sociala medier för senaste nytt om våra arrangemang och aktiviteter!

Öppettider

Tillfälligt stängt till och med 30 november 2021.

Kontakt

Besöksadress: Skolvägen 2, 194 74 Upplands Väsby

Kontaktperson: Heathcliff Farinez, biträdande ungdomschef 

Mobila ungdomsenheten

Den mobila ungdomsenheten vill skapa kontakter och samverkan med ungdomar och andra aktörer i kommunen. Vi är ständigt i rörelse med nya initiativ och spännande verksamheter. Vårt fokus är på ungdomar i åldern 12–20 år. Vi har både spontanaktiviteter och fasta gruppverksamheter som du kan anmäla dig till.

Du är med och utformar verksamheten utifrån dina behov och önskemål. Hör av dig till oss så skapar vi innehållet tillsammans.

Mobila ungdomsenheten drivs av Upplands Väsby kommuns undomsenhet.

Följ oss på Instagram för aktuell information om aktiviteter och tider.

Kontakt

Kontaktperson: Heathcliff Farinez, biträdande ungdomschef 

Det finns fyra fritidsgårdar i Upplands Väsby. De är öppna för dig som går i årskurs 6 till 9.

Ung i Väsby är ett årligt demokratiforum för kommunens ungdomar mellan 12 och 15 år.