Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Välkomna till Runby skolor


Ringblomman, Skogsdungen och Runby skola
Runby skola har verksamhet i skolår F- 9 samt fritidsverksamhet.
På skolan går cirka 600  elever.

Hälsa - Idrott - Friluftsliv


Frilutfsliv, hälsa och idrott är i fokus i våra skolor och förskolor, vi vet att detta gynnar lärandet och skapa goda uppväxtvillkor.
Hela vår idé bygger på att barn som rör på sig och övas i gruppövningar,  koordinationsträning och kostmedvetenhet tar in andra kunskaper lättare och lär sig att vårda hälsan för att må bra och utvecklas hela livet
Väsby västra skolor erbjuder högklassig utbildning för barn och unga 0 — 16 år. Under hela uppväxten ger vi barn och unga den stimulans och utveckling de behöver. Här finns familjedaghem, förskolorna Skogsdungen och Ringblomman och Runby skola F-9 med skolbarnomsorg och fritidsgård.

Med fokus på att varje elev ska må bra och utvecklas på alla plan skapar vi på Runby aktiveringsmöjligheter utöver det vanliga. Vi ger varje elev ett gediget program: från motorisk kartläggning i förskoleklass, friluftsaktiviteter varje vecka, idrottslyftet tre eftermiddagar i veckan, till ett certifikat i hjärt- och lugnräddning i skolår 9.
I skolår 6-9 ges också möjlighet till två extra hälso-/ friluftspass i veckan med möjligheter till uteslöjd, ledarskap och fotbollsfördjupning. Fotbollsfördjupningen sker i samarbete med Jan Stahre, tidigare tränare för Väsby United. Eleverna får en mycket bra utbildning i ledarskap och fotboll samt blir handledda av dietist och naprapat.
Våra lokaler är nyrenoverade och pedagogiskt anpassade. Eftersom skolan är stor finns här bland annat fritidsgård, aula, två matsalar, bibliotek, hemkunskapssalar och fyra slöjdsalar.

Sidansvarig: Petronella Brehm
Senast uppdaterad 20 augusti 2014

Kontaktinformation

Nyheter


Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besöksadress: Dragonvägen 86 • Telefonnummer: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster