Schoolsoft

På Väsby Nya Gymnasium använder vi Schoolsoft som vårt digitala informationsverktyg där bland annat sjukanmälan sker.

Schoolsoft

Schoolsoft är ett digitalt och pedagogiskt informationsverktyg där vårdnadshavare kan se sitt barns schema, närvaro, matsedel, kalender samt viktig information från skolan. Schoolsoft finns även att ladda ner som applikation till mobila enheter.

Konto för vårdnadshavare

För att kunna skapa ett konto till dig som vårdnadshavare behöver vi dina personuppgifter.

Ett brev med inloggningsuppgifter skickas i början av terminen till din bokföringsadress. I brevet finns instruktioner för hur du själv skapar ditt konto.

Om du som vårdnadshavare inte har fått något brev kan du istället fylla i dina kontaktuppgifter i frågeforumläret här.länk till annan webbplats När kontot är klart meddelas du via den e-post du angivit i formuläret.

Tillfälllig sjukanmälan

Har du inte hunnit få tillgång till Schoolsoft och behöver sjukanmäla ditt barn ska du skicka e-post till ansvarig mentor.
förnamn.efternamn@edu.upplandsvasby.se
Kontaktuppgifter hittar du under fliken: Kontakt/Personal/ledning.

Så loggar du in på Schoolsoft

Fyll i användarnamn och lösenord. Första gången du gör detta kommer du att få ändra ditt lösenord. Lösenordet måste innehålla minst 8 tecken varav minst 1 siffra och minst 1 bokstav.

Manualer för Schoolsoft hittar du längst ner bland relaterad information.

Om du har glömt ditt lösenord

Om du har glömt lösenordet kan du skicka efter ett nytt genom att klicka på länken vid inloggningsrutan.

Om du kan ditt användarnamn och vet vilken e-postadress som är registrerad till ditt konto fyller du i dessa och då skickas e-post till din e-postadress med ett nytt lösenord.

Om du inte heller känner till ditt användarnamn klickar du på "Glömt användarnamnet" och fyller i din e-postadress. Ditt användarnamn skickas nu till din e-postadress.

Om du inte heller vet vilken e-postadress som är registrerad på ditt konto kontaktar du någon av skolans administratörer:

E-post: mari-louise.nordlund@edu.upplandsvasby.se
Telefon: 08-590 978 06

E-post: stella.vadelius@edu.upplandsvasby.se
Telefon: 08-590 972 64

Min profil

Dina kontaktuppgifter ändrar du under Min profil.

Det är viktigt att du registrerar en e-postadress som du använder. Då kan du lätt få ett nytt lösenord om du tappar bort det gamla.

Kom ihåg att alltid uppdatera dina kontaktuppgifter om något ändras.

När eleven fyllt 18 år försvinner vårdnadshavarens åtkomst till Schoolsoft. Det är den myndige eleven som bestämmer om vårdnadshavaren får behålla sitt konto till Schoolsoft eller inte.

Senast uppdaterad: 7 september 2020