Ekonomiprogrammet

Är du intresserad av samhällsfrågor? Vill du lära dig grunderna i bokföring, marknadsföring och juridiska problem? Vill du starta eget företag? Då passar ekonomiprogrammet dig.

Tre elever som studerar i klassrum.

Foto: Rosie Alm

Det finns två inriktningar

Inom inriktningen juridik får du läsa filosofi, affärsjuridik, rätten & samhället samt psykologi 2a. Kurserna retorik, sociologi och humanistisk- och samhällsvetenskaplig specialisering ingår som programfördjupningar.

I jurdikinriktningen kommer du att få jobba nära arbetslivet tillsammans med företag, myndigheter och organisationer samt få möjligheten att samarbeta med nordiska juristakademien och vara med i skol-SM i juridik.

Inom ekonomi får du läsa företagsekonomi 2, matematik 3 och entreprenörskap och företagande. Kurserna företagsekonomi specialisering, ledarskap och organisation, ingår som programfördjupningar.

Lös juridiska problem eller starta eget företag

Ekonomiprogrammet är en högskoleförberedande utbildning som ger dig goda kunskaper för att kunna ta bra beslut som ekonom eller jurist. Alla elever i åk 3 erbjuds möjlighet att starta och driva eget företag.

Diplomerad gymnasieekonom

Väsby nya gymnasium är en certifierad skola för att utbilda diplomerade gymnasieekonomer. Det innebär att du under utbildningen får tillräckliga kunskaper som förbereder dig för ett arbetsliv inom ekonomi. Det kan ge dig möjlighet till ett jobb inom ekonomi efter studenten samtidigt som du har gått ett högskoleförberedande program.

Information om diplomering på gymnasieekonom.selänk till annan webbplats

Diplomerad gymnasieekonom
  • Driva eget företag i åk 3, med organisationen Ung Företagsamhet.
  • Möjlighet att bli diplomerad gymnasieekonom.
Senast uppdaterad: 26 november 2020