Hotell och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet är yrkesprogrammet som ger dig möjligheten att få hela världen som arbetsplats - inom en av världens snabbast växande branscher - turismnäringen.

Är du intresserad att arbeta med människor, service och försäljning eller hotell och konferens? Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram där du efter din examen har de kunskaper som krävs för att arbeta inom hotell, konferens och turismnäringen.

Praktik redan första terminen

Redan första terminen i åk 1 får du praktisera för att få en bild av branschen och yrket. Vi kommer också att ge möjlighet till praktik utomlands med hjälp av våra samarbetspartners i Spanien. Efter utbildningen kan du även välja att studera vidare på yrkeshögskolan eller på högskola.

Mål med utbildningen

Målet med utbildningen är att utveckla kunskaper om service och bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning och entreprenörskap.

Samarbeten inom näringslivet

Vi har flera samarbeten med hotell inom närområdet. Under utbildningen gör vi flera studiebesök och du får goda möjligheter till praktikplatser inom branschen. Detta ökar också dina möjligheter till jobb efter gymnasiet.

Driv ditt eget företag

På hotell och turismprogrammet hos oss får alla elever starta och driva eget företag i åk 3.

Det finns två inriktningar

Inriktningen turism och resor innefattar fördjupningskurser som aktiviteter och upplevelser, hållbar turism, marknadsföring och försäljning. Programmets omfattning är totalt på 200p.

Inriktningen hotell och konferens innefattar fördjupningskurser som konferens, reception, frukost och bufféservering samt våningsservice. Programmets omfattning är totalt på 200p.

  • Möjlighet till utlandspraktik i Spanien under gymnasietiden
  • Allmän högskolebehörighet ingår i programmet
  • Du väljer inriktning inför åk 2.
  • Driva eget företag i åk 3, med organisationen Ung företagsamhet.
Senast uppdaterad: 7 september 2020