VKF Ringblomman

Förskolan Ringblomman ligger mitt i bostadsområdet Prästgårdsmarken.

Om oss

Vi har fem avdelningar som ligger som armar utifrån Tornet, vår stora lek- och rörelsehall. Där har vi inte bara rörelselekar utan också gemensamma sångsamlingar och de äldre barnen äter sina måltider där.

Så här jobbar vi

I vårt dagliga arbete med barnen integreras digitala verktyg, såsom Ipad, dokumentkamera, projektor, blue-bot, äggmikroskåp mfl. dessa fungerar som komplement till andra pedagogiska metoder och annat material.

Inne– och ute miljö

Förskolans gård är mycket varierande med gräs, asfalt, grus och även skog och lekmaterial. Vi har egna odlingslådor, bärbuskar och fruktträd som barnen är med och sköter om.

Vi använder oss mycket av naturen och närområdet runt Ringblomman. I "vår" skog finns många stenar att klättra på, en pinnkoja att leka i, blåbär att plocka, djur att titta på och mycket mer. Vi har också en fin grillplats som vi använder.

Mer om oss

Varje år har Ringblomman vissa återkommande aktiviteter som barnens Vasalopp då barnen åker skidor, pulka eller promenerar på en stor äng utanför förskolan med preparerade skidspår. På våren springer barnen Ringblommans vårrus.

Avdelningar

‌‌Avdelningarnas namn och telefonnummer. 

Avdelning

Telefonnummer

Loppan

08-590 979 84

Lusen

08-590 979 85

Biet

08-590 979 86

Humlan

08-590 979 87

Nyckelpigan

08-590 979 83

 

Kontakta ledningen för Ringblomman

Hör av dig till rektorn om du behöver hjälp eller vägledning.

Besöksadress till förskolan Ringblomman

Paradisvägen 9B

Postadress

Lövstavägen 1,
194 43 Upplands Väsby          

Senast uppdaterad: 22 december 2021