Idrottsprofil

Idrottsprofilen ger dig extra tid på schemat till fördjupning inom ämnet Idrott och hälsa. Utbildningen lägger stor vikt vid att utveckla dina teoretiska kunskaper såväl som din fysiska prestation och hälsa.

Du som väljer idrottsprofilen får 80 minuter extra varje vecka till att fördjupa och utveckla dina kunskaper inom ämnet Idrott och hälsa. Du får prova olika typer av idrotter. Exempelvis dans, bågskytte, konståkning och klättring. Du får en fördjupning i de aktiviteter och moment som ingår i den ordinarie idrottsundervisningen.

Bred och allsidig idrottsprofil

Är du intresserad av idrottsprofilen bör du vara lite av en “allätare” och ha ett brett idrottsintresse. Du bör ha en positiv inställning till att bedriva idrottsaktiviteter utomhus eftersom vi använder oss mycket av naturen runt omkring skolan. Du som elev är med och påverkar innehållet. 

Ämnet "Idrott och hälsa" är inte bara fysisk aktivitet utan utbildningen lägger även stor vikt vid att utveckla dina teoretiska kunskaper om hur du sköter din hälsa och hur du kan optimera din fysiska prestation. Utifrån dina teoretiska kunskaper får du bland annat möjlighet att planera och genomföra egna träningsprogram.

Senast uppdaterad: 14 december 2020