10 oktober kl. 12.15 - 13.00

Kulturlunch: Filip Jers & Emil Ernebro

Filip Jers spelar munspel och Emil Ernebro spelar gitarr.

Foto: Jonas Eklöf


En munspelsmästare och ett gitarrorakel tänjer på gränserna och skapar musik i världsklass på Messingens kulturlunch!

Fri entré! Begränsat antal platser, boka i Messingens reception.

Köp lunchen i Väsby Nya Konditori och ät i salongen. Dörrarna öppnas kl. 11.45.

Munspelaren (och Väsbybon!) Filip Jers och gitarristen Emil Ernebro är två unika musikanter på den svenska musikscenen. Duon bildades 2017, men de hade i flera år fått höra på olika håll: ”ni borde spela tillsammans!".

Akustisk gitarr och munspel har ett jordnära ljud som många kan relatera till. Men Ernebro och Jers tänjer på gränserna för vad deras instrument kan göra och låta som. Emil Ernebros fingerspel på gitarr är i absolut världsklass och Filip Jers har kallats "The Swedish Harmonica Sensation" av internationella musikjournalister.

Deras repertoar består av låtar från den amerikanska folk-och jazzrepertoaren, filmmusik, poplåtar från 60- och 70-talet och svenska visor. Ledord för deras musicerande är spelglädje, spontanitet och sväng!

Pressröster

Vad jag imponeras mest av är Filip och Emils lekfullhet och närvaro och de fantastiska toner som båda dessa mästare kan locka ur sina instrument. – Uppsala Nyheter

Båda musikerna har ett tekniskt kunnande som verkar sakna begränsningar och lämnar fritt fram för ett musikaliskt flöde där alla idéerna hjärnan hittar på, färdas rakt ut till instrumenten […] Halsbrytande improvisationer och ett myller av sofistikerade harmonier. – Dalslänningen

Läs mer om artisterna på Filip Jers webbplatslänk till annan webbplats och Emil Ernebros webbplatslänk till annan webbplats.

Information
Arrangör: Upplands Väsby kommun
Tid: 10 oktober kl. 12.15 - 13.00
Kontaktuppgifter: Upplands Väsby kommun messingen@upplandsvasby.se 08-590 973 00
Biljettinformation: Fri entré! Begränsat antal platser, boka i Messingens reception.