22 maj kl. 14.00 - 14.45

Livestream: Manne gräver ett hål – musiksaga för barn 3–7 år

Tre personer sitter på rad. Mannen längst till vänster har hög hatt, kvinnan i mitten håller i en stor docka. I bakgrunden, en bild med texten "Manne gräver ett hål". Till höger en cirkel med text: "Livestream från Messingen".

Häng med Manne i en musiksaga för barn och deras föräldrar. Det blir mycket humor och bus – och massor av svängiga låtar! Föreställningen sänds digitalt från scenrummet i Messingen.

Sändningen startar lördag 22 maj cirka klockan 14.00. Du behöver inte ha ett Facebook-konto för att kunna se sändningen.

  • Rekommenderad ålder: 3–7 år
  • Föreställningslängd: cirka 40 minuter

Om föreställningen

Välkommen till en fartfylld föreställning som rör sig över gränserna mellan konsert, dockteater och filmvisning. Musiken som spelas rymmer inslag av jazz, blues och gospel men även västafrikansk musik och rock.

"Manne gräver ett hål” bygger på en barnbok med samma namn. Den handlar om att inte bli sedd och tagen på allvar, om envis vilja och besvikelse. Men den handlar också om att förstå vikten av samarbete och att man då kan uppnå vad som helst!

Föreställningen hastar inte. Vi tar det lugnt och låter saker ta tid. En solig dag blir en stormig eftermiddag. Vi utmanar barnen i musik de kanske inte är vana vid, men med texter och poänger de mycket väl begriper.

Gränsen mellan publik och ensemble är flytande och dockan Manne interagerar med barn och vuxna i ett omväxlande improviserat och organiserat samspel. Vi läser en bok, vi räknar, vi ramsar, vi åker bil, vi bygger slott och vi gräver – tillsammans! Och vi hoppas att när ridån går ner, så har vi upplevt ett äventyr och dessutom lärt oss en hel del klokheter.

Boken ”Manne gräver ett hål” är skriven och illustrerad av Kalle Carmback, Mats Eriksson och My Engström-Renman, som alla medverkar i föreställningen. Mats har också skrivit musiken till sagan.

Information om boken och föreställningen på webbplatsen manneboken.selänk till annan webbplats

Medverkande

  • Kalle Carmback, sagoberättare, sång, videoanimationer
  • My Engström-Renman, sång, dockor, scenografi
  • Mats Eriksson, gitarr, sång
  • Viktor Skokic, kontrabas, kör
  • Gustav Nahlin, trummor, kör

Arrangör: Upplands Väsby kommun i samarbete med Länsmusiken i Stockholm

Information
Arrangör: Upplands Väsby kommun
Tid: 22 maj kl. 14.00 - 14.45
Kontaktuppgifter: Upplands Väsby kommun messingen@upplandsvasby.se 08-590 973 00