Laika - teaterföreställning från Riksteatern

En man, Özz Nujen, sitter på en trappa framför en vit tegelvägg i dimma.

Foto: Sören Vilks

Efter en uppskattad turné förra året turnerar Özz Nûjen återigen med Riksteatern i pjäsen Laika. En smart, varm och rolig pjäs där allvar och skratt går hand i hand.

En man återvänder till jorden. Genom fönstret i baren där han blir stammis betraktar han människorna som passerar förbi; de som har och de som inte har, de som är inkluderade och de som står utanför.

Generöst och poetiskt predikar han med både humor och allvar om samhällets brister; ger en röst åt de som inte annars får utrymme att höras. I berättelserna vi får ta del av tar små underverk form. Kanske är det så, att det ryms ett mirakel i oss alla?

Pjäsen är skapad av den italienske skådespelaren och författaren Ascanio Celestini, som också regisserar Özz Nûjen i Riksteaterns uppsättning.

Ascanio Celestini ser världen från de förfördelades perspektiv och fångar publiken med sina beskrivningar av sociala och politiska orättvisor på ett sätt man inte kan värja sig emot. Som publik känner man hela tiden det underliggande allvaret samtidigt som man skrattar sig igenom föreställningen.

Onsdagen den 26 oktober klockan 19.00 - 20.30 Scenrummet Messingen
Information
Biljettinformation:
240 kr (ordinarie) 220 kr (pensionär) Boka biljett online eller i Messingens reception, 08-590 973 00.
Mer biljettinformation
Arrangör:
Upplands Väsby kommun
Tid:
26 oktober klockan 19.00 - 20.30
Plats:
Scenrummet Messingen
Tillgänglighet:
Lokalen och entrén är tillgänglighetsanpassad
Tillgänglighetsanpassad toalett
Parkering för rörelsehindrade
Hörslinga/annat hörhjälpmedel