Starkare som årsrik - kostnadsfri föreläsning

Artikel-bild

Så får du mer muskler och blir starkare. De goda effekterna av att ha muskler är kända. Ökad kroppsvikt, mindre fettmassa, ökad styrka, bättre nutritionsstatus och ökad känsla av hopp och tillit till den egna förmågan.

Anne-Marie Boström och Tommy Cederholm har genomfört en studie med över 100 personer med en snittålder på 86 år och hittat ett sätt att uppnå detta. Genom regelbunden fysisk aktivitet i kombination med högre proteinintag (i studien genom proteindryck) uppnådde deltagarna som
följde metoden i hög utsträckning nämnda mål.

Lyssna på Tommy och Anne-Marie och ta reda på hur du kan göra motsvarande i ditt liv.

Tommy Cederholm är leg. läkare, forskare och ledamot i stiftelsen Stockholms Sjukhems styrelse. Anne-Marie Boström är leg. sjuksköterska, docent och lektor på Institutionen för neurobiologi, Karolinska Institutet och arbetar för Stockholms Sjukhem.

Anmäl dig till verksamhetschef Ewa Svensson via epost ewa.svensson@stockholmssjukhem.se eller tel 08-122 848 11 senast onsdag 1 februari.

Vi bjuder på något gott under föreläsningen. I anslutningen till denna har du möjlighet att besöka en visningslägenhet på vårt fina äldreboende.

Mer information om Nyckelharpan Länk till annan webbplats.

Onsdagen den 8 februari klockan 18.00 - 19.00 Plan 6
Gratis