Kulturlunch: Jens Lapidus

Bild på författaren Jens Lapidus, i blå t-shirt, mot lila bakgrund.

Foto: Stefan Tell

Välkommen till en kulturlunch och ett författarsamtal med Jens Lapidus.

Ett samtal med författaren Jens Lapidus, i samarbete med Upplands Väsby bibliotek.

— Obs! Nytt datum: Onsdag 18 oktober —

  • Föreställningsstart: kl. 12.00
  • Längd: cirka 1 tim
  • I priset ingår en kulturupplevelse och en lunchwrap

Samtalsledare är Anna Häll från biblioteket.

Om Jens Lapidus

Jens Lapidus, född 1974, var i femton år verksam som jurist och advokat. 2006 debuterade han med Snabba cash, som blev en av 2000-talets mest omtalade och sålda böcker. Snabba cash har sålts till över trettio länder, däribland USA och England, och filmatiserats i regi av Daniel Espinosa.

Uppföljaren Aldrig fucka upp utkom 2008 och är skriven i samma hårdkokta stil och skildrar även den de kriminellas egen inre logik. 2011 kom den tredje titeln i serien om Stockholms undre värld: Livet deluxe. Även de två senare delarna i trilogin filmatiserades med stor framgång och fick namnen Snabba cash II och Snabba cash – Livet deluxe.

2012 utkom Lapidus med novellsamlingen Mamma försökte. Samma år kom första delen i en ny trilogi: Vip-rummet. Här står det skaviga paret Emily och Teddy i centrum. 2015 utkom STHLM DELETE, följd av den avslutande delen: Top dogg, 2017. Top dogg-trilogin har senare adapterats i en hyllad teveserie.

2020 debuterade Jens Lapidus som barnboksförfattare tillsammans med Gustaf Lord: Dillstaligan – fartfylld och rolig läsning för lågstadieåldern.

2021 återvände Jens Lapidus till spänningsscenen med Paradis city, en dystopisk skildring av ett Sverige där motsättningarna i samhället löpt amok och murar byggts kring storstädernas värst utsatta områden. När inrikesministern kidnappas i Järva särområde skickar polisen in den enda person som kan rädda henne, den f.d. MMA-fightern Emir.

Under 2021 kommer teveserien Snabba cash ut på Netflix. Den är en reboot på Lapidus universum, med nya karaktärer och ett nytt brutalt Stockholm.Onsdagen den 18 oktober klockan 12.00 - 13.00 Scenrummet, Messingen
Information
Biljettinformation:
120 kr inkl en lunchwrap. Köp din biljett i Messingen eller på Nortic.se
Arrangör:
Upplands Väsby kommuns scenkonstprogram i samarbete med Biblioteket
Tid:
18 oktober klockan 12.00 - 13.00
Plats:
Scenrummet, Messingen
Tillgänglighet:
Lokalen och entrén är tillgänglighetsanpassad
Parkering för rörelsehindrade
Tillgänglighetsanpassad toalett