Gruffalon - barnteater med Parkteatern

En skådespelare med en handdocka framför glada förskolebarn.

Foto: Matilda Rahm

Parkteatern kommer till Suseboparken i Upplands Väsby! En spännande barnföreställning med Marionetteatern, baserad på den älskade boken Gruffalon. Passar från 4 år.

Räven, ugglan och ormen vill alla gärna ha en mus till middag och tror de hittat ett enkelt byte. Men Skogens lilla mus är smartare än så. Genom att hitta på historien om den läskiga och glupska Gruffalon lyckas musen komma undan när han är ute på sin skogspromenad.

När Marionetteatern gör teater av berättelsen om Gruffalon spelar fantasin huvudrollen. De kända figurerna från boken Gruffalon får ny gestalt i en lekfull saga där vardagsföremål förvandlas till historiens huvudpersoner. Men vem skrämmer vem och finns verkligen Gruffalon på riktigt?

Berättelsen om Gruffalon är älskad av många. Den är skriven på vers av Julia Donaldson med svensk översättning av Lennart Hellsing och illustrerad av Axel Scheffler. 2009 blev Gruffalon tecknad kortfilm som bland annat nominerades till en Oscar för bästa kortfilm och har belönats med många andra fina priser.

Gruffalon är ca 30 minuter lång och rekommenderas från 4 år.

  • Regi: Ida Steén
  • Ljud och musik: Marielle Cherelle
  • Musik av: Kevin Macleod
  • Dockor och figurer: Kay Tinbäck Du Rées, Magnus Erenius och Ida Steén
  • Medverkande: Ida Steén och Magnus Erenius

En produktion från Marionetteatern, fritt efter en bok av Julia Donaldson, illustrerad av Axel Scheffler och i översättning av Lennart Hellsing.

Tisdagen den 13 juni klockan 12.30 - 13.00 Suseboparken
Gratis