Bottenviken

Fotograf: Daniel Molander

Konsert med musikprojektet Bottenviken. Love Antell, Mattias Björkas och Thella Johnson med flera i ett svenskt-finskt musikprojekt som bygger musikaliska broar över Östersjön.

Love, Mattias och Thella har tidigare på var sitt håll tolkat musik från Finland på svenska. År 2020 startade de det gemensamma projektet Bottenviken med målet att sammanföra musiker, konstnärer och författare från de svenska och finska språkområdena för en dialog över Östersjön genom musik och texter. Projektet har resulterat i fullängds-albumet ”Du och jag – ett rike – ett land”, och programserien ”Vi lyssnar på Finland” för Sveriges radio.

Projektet utgår ifrån frågan om hur ett glapp mellan språk och nationell identitet tar sig olika uttryck. Finns det ett mentalt avstånd mellan Sverige och Finland? I så fall, vad finns i detta mellanrum?

Utöver tolkningarna bidrar Antell, Björkas och Johnson med sina personliga perspektiv på Sverige, Finland och den sverigefinländska kulturidentiteten. En identitet de delar, men också har olika erfarenheter av. Projektet har stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden och Kulturfonden för Sverige och Finland.

I samarbete med Finskt förvaltningsområde.

Om artisterna

Thella Johnson är journalist, musiker och författare. Hon är verksam som programledare och producent för Sveriges radio. Hon har varit SR:s korrespondent i Helsingfors, och debuterar våren 2023 som författare med romanen ”Fred” (Norstedts).

Mattias Björkas är musiker och skribent. Han är frontperson och låtskrivare i bandet Vasas Flora och Fauna.

Love Antell är musiker och bildkonstnär. Han är verksam både som soloartist och med bandet Florence Valentin. Han har medverkat i den prisbelönta filmen ”Ingen riktig finne” (Laulu koti-ikävästä – 2013), och serien ”Love i Finland” för Sveriges television (2015).

Fler musiker tillkommer.

Fredagen den 19 april klockan 18.00 - 19.00 Scenrummet
Information
Biljettinformation:
Köp din biljett via nortic.se eller i Messingens reception, telnr: 08-590 973 00
Mer biljettinformation
Arrangör:
Upplands Väsby kommuns scenkonstprogram i samarbete med Finskt förvaltningsområde
Tid:
19 april klockan 18.00 - 19.00
Plats:
Scenrummet
Tillgänglighet:
Lokalen och entrén är tillgänglighetsanpassad
Tillgänglighetsanpassad toalett
Parkering för rörelsehindrade
Hörslinga/annat hörhjälpmedel