Ny klimatpolitik i EU och i Sverige - ett föredrag av Magnus Nilsson

Ansiktsbild på Magnus Nilsson som ska hålla föredraget.

EU:s nya klimatstrategi innebär att klimatarbetet ska accelereras i hela EU med kraftfulla åtgärder och tuffa mål till år 2030. Vad innebär det? Miljökonsulten Magnus Nilsson håller ett föredrag och berättar om hur det kommer att påverka Upplands Väsbys medborgare.

I Upplands Väsby kommer medborgare, företagare, skogsägare, bilister, kommunen med flera att få se nya åtgärder i klimatpolitiken. Vad innebär det för oss? Vad bör vi göra för att vara väl förberedda för omställningen? Vad kan man göra för att bidra till omställningen?

Hur denna omställning kan se ut beskrivs i utredningen "Sveriges klimatstrategi - 46 förslag för klimatomställningen i ljuset av Fit-For-55". Det är en utredning som regeringen beställt för att belysa vad som behöver göras i Sverige till följd av EU:s nya klimatstrategi. Det behövs nämligen betydligt fler åtgärder än vad som anges i klimathandlingsplanen 2023 för att Sverige ska uppfylla kraven i EUs nya klimatlagstiftning.

Vad Sverige avser att göra ska Sverige rapportera om senast den 31 juli. Magnus Nilsson har medverkat i utredningen om de 46 förslagen och har särskilt beskrivit den nya europeiska klimatlagstiftningen.

Biljetter

Biljetter är gratis, men du behöver föranmäla dig. För att föranmäla dig, besök eller mejla Messingens reception. Du kan reservera max 2 biljetter per reservation och senast 17.50 den 15 februari.

E-postadress till Messingen: messingen@upplandsvasby.se

Arrangör

Naturskyddsföreningen Väsby och Upplands Väsby kommun

Torsdagen den 15 februari klockan 18.00 - 20.00 Nobel
Gratis
Information
Biljettinformation:
Föranmälan: Från den 8 feb kan du besöka eller maila till Messingens reception för att reservera biljett: messingen@upplandsvasby.se; Besök Messingens reception för att hämta din biljett - senast 17.50 den 15 feb. Max 2 pers per reservation. 65 platser. Biljetter är gratis.
Tid:
15 februari klockan 18.00 - 20.00
Plats:
Nobel
Messingen