• Startsida
  • / Ingen traditionell skolavslutning i år

Ingen traditionell skolavslutning i år

Förskolorna och grundskolorna kommer inte att hålla någon traditionell avslutning i år. Som ett led i att minska smittspridningen av covid-19 kommer anhöriga inte att kunna besöka avslutningarna.

Blommor, prästkragar

Foto: Mostphotos

Samhället befinner sig i ett speciellt läge med förbjudna sammankomster för över 50 personer. Det innebär att grundskolor och förskolor inte har möjlighet att arrangera traditionella avslutningar där skolan öppnas upp för alla anhöriga.

Ställningstagandet kring sommaravslutningen är en gemensam överenskommelse mellan kommunen och alla huvudmän för Väsbys förskolor och grundskolor.

Hur skolavslutningen ska genomföras beslutar varje skola och förskola. Inriktningen kommer dock vara att avslutningar sker utan vårdnadshavare, syskon, kompisar eller andra släktingar och gäster på plats.

Det finns en samsyn mellan alla huvudmän om hur avslutningarna ska ske. Vi förstår att det kan skapa en del tankar och känslor hos närstående som sett fram emot att vara med på avslutningen. Det är viktigt att vi alla bidrar med att minska smittspridningen av coronaviruset och att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger biträdande utbildningschef Henrik Malmström.

Mer detaljerad information ges via respektive förskola och skola.

Ett stort tack till dig som barn, elev och anhörig. Genom att stötta beslutet är du med och tar det gemensamma samhällsansvar vi har att begränsa smittspridningen.

Senast uppdaterad: 9 juli 2020