• Startsida
  • / Kommunen erbjuder skollunch under distansundervisning

Kommunen erbjuder skollunch under distansundervisning

Gymnasieelever ska erbjudas skollunch under den pågående distansundervisningen. Kommunstyrelsen har gett kommunledningskontoret i uppdrag att säkerställa måltidsservering för eleverna.

Bild

Foto: Mostphotos

Coronakrisen sätter hela samhället under stor press. Såväl enskilda som företag och kommuner har varit tvungna att ställa om och hitta nya arbetssätt och lösningar.

När Väsby Nya Gymnasium i mitten av mars stängdes och införde distansundervisning innebar det att även lunchserveringen ställdes in. Men nu har en enig kommunstyrelse beslutat att erbjuda luncherna under pågående distansundervisning.

Den rådande situationen ställer höga krav på att vi som kommun kan agera snabbt och lösa de problem som dyker upp. Att kunna säkerställa elevers rätt till skolmat är något som känns självklart. Detta ska vi bara lösa och det känns bra att ha en bred politisk enighet i den här frågan, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Kommunledningen har nu fått uppdraget att säkerställa att gymnasieelever ska erbjudas det mål mat som skolan normalt erbjuder måndag till fredag under läsåret via leverantören Amica.

Det här är en viktig fråga för Socialdemokraterna i Upplands Väsby. Därför är jag glad över att vi nu kommit överens om att kommunen gör det möjligt att erbjuda eleverna gratis lunch även under distansundervisning. Skollunchen är lika viktig nu och eleverna har lika stor rätt till den som under normala omständigheter. Lunchen är en förutsättning för att eleverna ska må bra och orka prestera under skoldagen, säger oppositionsrådet Mathias Bohman (S).

Kommunen arbetar vidare med beslutet och återkommer med mer information.

Senast uppdaterad: 9 juli 2020