• Startsida
  • / Byggstart - koncept där äldreboende och förskola planeras i samma hus

Byggstart - koncept där äldreboende och förskola planeras i samma hus

Ett nytt bygge har startat vid Smedbyskogen. Konceptet som är nytt i Upplands Väsby innebär att ett äldreboende och en förskola planeras i samma hus.

Byggstart vid Smedbyskogen, grund

Om drygt ett år ska de nya verksamheterna slå upp portarna är tanken.

Det är roligt att kunna öppna för ett nytt koncept i Väsby med de här två verksamheterna i samma hus. Det blir också ett mycket naturskönt läge, högt beläget, säger Margareta Hamark (L) ordförande i omsorgsnämnden i Upplands Väsby.

Tanken är att äldreboendet ska innehålla cirka 40 lägenheter. Fastigheterna beräknas vara klara under sista kvartalet 2021. Ett privat fastighetsbolag driver konceptet och bygger. Äldreboendet är planerat att drivas av en privat utförare.

En inriktning man har pratat om är fokus på kultur och natur, kanske till och med ha en gemensam kulturpedagog anställd. Det blir spännande att se vad verksamheterna kommer fram till, men framför allt kommer den vackra miljön ge ett stort mervärde för våra äldre som i framtiden väljer detta boende, säger Margareta Hamark.

Konceptets plan är att en förskola ska finnas i samma hus. Tanken är att det ska ge ett mervärde genom möjligheten till möte mellan de boende på äldreboendet och barn på förskolan.

Vi vet från andra verksamheter att det är väldigt uppskattat bland äldre att kunna möta barn i sin vardag. Vi har sådana samarbeten på andra ställen, där verksamheten dock inte är i samma hus, säger Magnus Lublin, socialchef Upplands Väsby.

Senast uppdaterad: 4 september 2020