• Startsida
  • / Hundratals barn på teater i Messingen

Hundratals barn på teater i Messingen

Alla sexåringar i Upplands Väsby ska få del av professionell barnkultur och spännande upplevelser av scenkonst. Det är visionen bakom nästa veckas dockteater då hundratals barn bänkar sig i Messingen.

Tre dockor ur barnteatern En häxas dagbok

Foto: Michael Koitzsch

I höst får sexåringar se dockteaterföreställningen En häxas dagbok med Pygméteatern i scenrummet i Messingen. Det är kultur- och fritidskontoret som bjudit in förskoleklasserna till kommunens egen teaterscen. Målet är att nå ut till fler Väsbybarn med professionell barnkultur och spännande scenkonstupplevelser.

Karin Andén jobbar sedan årsskiftet med offentliga arrangemang i Messingen. Hon ser barnteatern som ett spännande pilotprojekt för att nå ut med kultur till barn i förskoleåldern.

Vår vision är att sexåringar minst en gång per år ska få se barnteater av hög kvalitet. Vi vill ge lika möjligheter att ta del av barnkultur oavsett socioekonomisk bakgrund. Alla ska få uppleva det fantastiska med att gå på teater.

Pjäsen är en fri tolkning av sagan om Hans och Greta, där häxan berättar sin version. Det är en vacker föreställning med dockor, skuggspel och musik.

Vi är glada över att vi trots corona har kunnat få igång barnteatern. Det är en viktig prioritering för oss att kunna sprida kultur även till våra små invånare. Att vi erbjuder detta gratis för att alla ska kunna vara med oavsett familjens ekonomiska förutsättningar är något som också prioriteras, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Andrea Möllerberg (VB).

På grund av det rådande läget med covid-19 har kommunen fördelat förskolorna på extra många föreställningar. Max antal besökare per föreställning blir två grupper med totalt 50 personer.

Senast uppdaterad: 28 september 2020