Förskola i Eds allé invigd

Förskolan Eds ängar har öppnat upp sin verksamhet. I veckan satte inskolningen igång för de första barnen.

På bilden är fyra små tjejer tillsammans med tre vuxna kvinnor. Två barn viftar med gröna ballonger, ett barn håller tillsammans med en vuxen i en blå kudde, ett barn klipper ett blått band. Två vuxna håller i det blå bandet som ska klippas av.

Från vänster Carina Tell verkställande direktör, Solveig Karlsson tillförordnad verksamhetsansvarig och Elisabeth Kvanman styrelseledamot. Barnen Delsa, Hilye, Nathalia och Liyan hjälpte till vid invigningen.

I veckan startade inskolningen för barnen och deras vårdnadshavare på förskolan Eds ängar. Förskolan ligger inom området Eds allé, ett nytt bostadsområde i nordvästra Väsby.

Under torsdagen fick barnen tillsammans med pedagoger och representanter från Måbras ledningsgrupp inviga sin förskola. Carina Tell VD, Elisabeth Kvanman styrelseledamot och Solveig Karlsson som är tillförordnad verksamhetsansvarig på förskolan, var på plats.

Det blev en coronaanpassad invigning utomhus på förskolans gård. Delsa, Hilye, Nathalia och Liyan var några av de äldre barnen som hjälpte till vid invigningen. De klippte band och viftade med ballonger under glada tillrop från de andra barnen och förskolans pedagoger.

Vi vill tacka Upplands Väsby kommun för att vi fått förtroendet att driva ytterligare en förskola i kommunen. Vi har nu totalt sex förskolor i Väsby. Det är härligt att flytta in i en ny byggnad anpassad med smarta lösningar till förskoleverksamhet. Förskolegården är fantastisk, både inspirerande och med ett pedagogiskt tänk. Det ska bli roligt att få bygga upp verksamheten på Eds ängar tillsammans med barnen, vårdnadshavarna och alla pedagoger, säger Carina Tell VD för Måbra Förskolor.

Förskolan Eds ängar ligger inom området Eds allé vid allétorget. Förskolan har plats för cirka 80 barn.

Det utökade behovet av förskoleplatser växer med inflyttningen av nya Väsbybor och när de som själva växt upp i Väsby bildar familj. Vi är väldigt glada att vi nu kan erbjuda ytterligare en förskola till Väsbyborna. Det finns idag över trettio förskolor och flera familjedaghem att välja för sin barnomsorg i Upplands Väsby, säger Astrid Täfvander chef på utbildningskontoret.

På bilden syns en tvåvåningsbyggnad med målad träfasad.

Byggnaden med vy från entrédörrarna till avdelningarna.

Fakta om Eds ängar

Förskolan har utrymme för cirka 80 barn. Byggnaden består av två plan där barnen är uppdelade utifrån ålder. I byggnaden finns också flera lokaler för gemensamma aktiviteter mellan avdelningarna. Ytan för förskola och gård är cirka 970 kvm.

Förskolan är byggd utifrån kommunens riktlinjer för hållbart byggande. Det innebär att nivån på både inomhus- och utomhusmiljön är högre än de regler och krav som är utifrån svensk standard.

Generalentreprenör är Habitek som byggt på uppdrag av Upplands Väsby kommun.

Senast uppdaterad: 22 januari 2021