• Startsida
  • / Kostnadsfri energi- och klimatrådgivning

Kostnadsfri energi- och klimatrådgivning

Vad kan en enskild invånare göra för att leva mer hållbart? En del av det svaret kan du få kostnadsfritt från Upplands Väsby kommuns energi- och klimatrådgivare.

Du kan få individuella råd kring hur du kan minska energianvändningen och påverkan på miljön. Som en del i Upplands Väsby kommuns miljö- och klimatarbete erbjuder vi sedan länge energi- och klimatrådgivning. Rasam Sheibeh är kommunens nyanställde energi- och klimatrådgivare och han har satt ett tydligt mål för kommunens arbete:

Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan. Mitt främsta fokus är att informationen ska vara lättillgänglig, att ge motivation till förändring samt att ge stöd i förändringsprocessen, säger Rasam Sheibeh.

Hjälpen från energi- och klimatrådgivaren är gratis och vänder sig till både privatpersoner och föreningar samt små och medelstora företag.

Tjänsten är finansierad genom statliga medel från Energimyndigheten och är ett samarbete mellan Sollentuna, Sigtuna, Upplands-Bro, Upplands Väsby.

Rasam Sheibeh kommer att ha sin bas i Sigtuna men driva aktiviteter och olika projekt i alla fyra samarbetskommunerna.

Kommunerna har såklart lite olika förutsättningar men klimatarbete görs bäst genom samarbete, säger han och passar samtidigt på att tipsa om energiradgivningen.se - en samverkan mellan samtliga kommuner i Stockholms län där det, både via telefon och mejl, går att få tips och råd angående bland annat installation av solceller, val av värmesystem, samt svar på funderingar kring exempelvis laddplats eller möjligheter till bidrag och stöd, avslutar Rasam Sheibeh.

Mer om energi- och klimatrådgivningen på upplandsvasby.se

Senast uppdaterad: 10 maj 2021