• Startsida
  • / Småföretagares förutsättningar bättre i Väsby

Småföretagares förutsättningar bättre i Väsby

Ny kartläggning visar att förutsättningarna för små företag i Upplands Väsby är bättre än i de flesta andra kommuner i landet.

Per-Ola Lindahl och Ann-Christin Larsson Frickner inklippta i ett cirkelformat kollage.

Näringslivschef Per-Ola Lindahl och näringslivs- och kompetensutskottets ordförande, kommunalrådet Ann-Christin Larsson Frickner (C)

Möjligheterna att livnära sig som småföretagare i Upplands Väsby är bättre än i många andra kommuner. Det visar tydligt resultatet av den kartläggning Småföretagarnas riksförbund gjort där Upplands Väsby klättrat 70 placeringar jämfört med förra året. Kommunen är nu rankad på plats 37 av landets alla 290 kommuner.

Kommunerna rankas utifrån nio dimensioner. I Upplands Väsby har en dimension betydligt bättre betyg än förra året, överlevnadsgraden bland nya företag.

Det är angeläget att det lokala näringslivet har goda villkor och kan växa. Kommunen satsar de närmaste åren på olika åtgärder för att främja tillväxten säger näringslivs- och kompetensutskottets ordförande, kommunalrådet Ann-Christin Frickner (C)

Syftet med rankingen är att beskriva förutsättningarna för företagande. Demografin, kommunens välfärdsåtagande och kapitalförsörjningen drar upp kommunens betyg.

Mycket glädjande säger kommunens näringslivschef Per-Ola Lindahl. Vi är ju en småföretagarkommun och det är viktigt att de har goda villkor och kan växa och utvecklas. Från kommunens sida fortsätter vi att anstränga oss för att skapa så goda villkor som möjligt.

Läs hela rapporten på Småföretagarnas webbplats  Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 28 maj 2021