Förskolan Växthuset

Nyheten är uppdaterad den 22 oktober 2021. Sedan nyheten publicerats har det skett förändringar. Förskolan kommer inte att öppna då Norlandia har beslutat att inte fortsätta arbetet med att anpassa lokalerna till förskoleverksamhet.

Flicka i rosa tröja sitter på golvet tillsammans med en pojke i gul tröja och leker med färgglada legobitar.

Foto: Mostphotos

Nu går det att söka till förskolan Växthuset via kommunens E-tjänst.

Förskolan Växthuset är en ny förskola som ska drivas av Norlandia förskolor AB med plats för upp till 40 barn. Växthuset ligger i Runby och öppnar för verksamhet 13 augusti 2021.

Det är även positivt att kunna erbjuda medborgarna en blandning av både kommunala och fristående förskolor. Fokus är att våra yngsta Väsbybor ska få en så bra miljö och så hög pedagogisk kvalitet som möjligt oavsett huvudman, säger Per-Erik Kanström (M) ordförande utbildningsnämnden.

Ansök om förskoleplats via kommunens E-tjänst

Förskolan Växthuset är nu öppen att välja som ett alternativ vid ansökan till förskola. Det går att söka upp till tre olika förskolor. Ansökan sker via kommunens E-tjänst för barnomsorg. Kön till förskolan hanteras enligt kommunens köregler. Reglerna finns tillgängliga på kommunens webbplats.

Via kommunens E-tjänst hanterar du alla ärenden som rör barnomsorgen i Upplands Väsby kommun. Där kan du exempelvis ändra dina köalternativ och antal timmar för barnomsorgen. Tjänsten är tillgänglig alla dagar i veckan, dygnet runt.

Mer information

Sammanställning och länk till de sökbara förskolorna i Upplands Väsby.

Till sidan för att hantera, ansöka och säga upp förskoleplats.

Information om kommunens avgifter och regler.

Senast uppdaterad: 22 oktober 2021